Audio-video uređajiVijesti

Targus predstavio USB na HDMI i DVI Dual-Display adapter

targus-usb-adapter

Ukoliko planirate povezati računalo i televizor, za povezivanje biste uskoro mogli iskoristiti USB 3.0 izlaz na matičnoj ploči ili prijenosnom računalu. Tvrtka Targus, poznata po svojim torbama za prijenosna računala i perifernim jedinicama, predstavila je USB 3.0 SuperSpeed Dual Video adapter putem kojeg je na računalo moguće spojiti još dva zaslona, bilo monitora ili televizora.

Kutijica crne boje sa kombinacijom sjajne i mat plastike temelji se na DisplayLink DL-3900 čipsetu, a putem USB 3.0 sučelja dobiva i signal i napajanje. S prednje strane nalazimo dva video izlaza: DVI-I (single-link) i HDMI u verziji 1.3. Premda čipset podržava rezolucije do 2560×1600, najveća rezolucija za svaki od izlaza je ograničena na 2048 x 1152 piksela, što je dovoljno za slanje pune HD razlučivosti na moderne televizore.

targus-usb-adapter-hdmi-dvi

Putem HDMI 1.3 sučelja se također može poslati i 5.1 kanalni zvuk, a sučelje je HDCP 2.0 sukladno tako da će Blu-ray filmovi uspješno raditi. Osim varijante s dva izlaza, Targus planira i varijantu s jednim video izlazom, a čija će cijena biti nešto manja.

USB 3.0 SuperSpeed Dual Video adapter (ACA039US) će na tržištu biti dostupan po cijeni od 99,99 am. dolara (oko 750 kn po našim procjenama), odnosno 79,99 am. dolara (oko 600 kn) za varijantu s jednim izlazom.

Izvor: TechPowerUp!

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!