KalibracijaVodiči

LG 32LF630V – postavke nakon kalibracije

lf630v-postavke-nakon-kalibracije

 

Nakon recenzije LG-jevog najpovoljnijeg webOS 2 televizora iz 2015 lineupa, modela LF630V, donosimo postavke nakon kalibracije namijenjene gledanju filmova, dokumentaraca i drugih tipova sadržaja. Televizor nam je na test ustupio Ronis.

LG-jevi televizori su ISFccc sukladni što znači da posjeduju sve kontrole za detaljnu kalibraciju slike, uključujući podešavanje gamme, balansa bijele boje u 2 i 20 točaka, te CMS sustav za podešavanje raspona boja. Slika je tvornički dobra, no kalibracijom možete postati još bolja i bliža originalnom sadržaju.

[button color=”gray” size=”small” link=”https://hdtelevizija.com/popis-televizora/samsung-2015-tv-lineup/” ]LG 2015 TV lineup[/button]

U nastavku se nalazi video prilog u kojem možete vidjeti kako izgledaju izbornici nakon kalibracije u Expert 1 predlošku. Iako kopiranje svih postavki ne znači da će slika biti jednake kvalitete kao i ona koja je podešena baš na vašem primjerku, pojedini savjeti mogu pomoći u postizanju prirodnije slike koja je bliža originalu.

Postavke nakon kalibracije uz objašnjenje na engleskom jeziku:

Više videa sa savjetima za podešavanje televizora možete pronaći na TV Calibration with Darko YouTube kanalu >>

tv-calibration-with-darko

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

7 komentara

  1. Postovani,
    da li mogu gore navedene postavke (kalibraciju) korisiti i na modelu LG 40LF630V kojeg nameravam da kupim za nekoliko dana? Hvala unapred.

    Dusan

  2. Postovani,
    imam jos jedno pitanje (nedoumicu) izmedju LG 40LF630V i Panasonic TX-40CS630E. Moje skromno misljenje je da je bolji LG 40LF630V. Sta vi mislite? Hvala na odgovoru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!