KalibracijaTutorijali/uputeVodiči

LG UF950V: Postavke za film i gaming

lg-uf950v-film-gaming

 

Osim što su vrlo user-friendly, LG-jevi televizori već su godinama otvoreni za podešavanje najsitnijih detalja vezanih za sliku. Uz dva predloška koji posjeduju ISF certificirane kontrole, tu je i podešavanje balansa bijele boje u čak 20 točaka – više nego što posjeduje bilo koji televizor za potrošačko tržište.

Zašto LG ima čak 20 točaka za podešavanje balansa bijele boje, a primjerice Philips ima samo jednu i to odlično radi? Domaća konkurencija je u pitanju. Davno prije Samsung i LG su imali podešavanje balansa bijele boje u dvije točke, međutim Samsung je u jednom trenu taj broj povećao na 10. Očito je nekome u LG-ju to jako smetalo pa je umjesto nadogradnje na sustav od 10 točaka otišao korak dalje i otuda 20 točaka. Utrka je tada završila i do danas nikome nije palo na pamet (ili možda jest ali nije nikada realizirano) da ponudi više točaka za podešavanje.

S obzirom na dobra tvornička podešavanja, obično je i ugrađen sustav od dvije točke sasvim dovoljan da se adekvatno podesi TV, ali ako nekome zatreba, tu je još 18 točaka na LG-jevim modelima.

[button color=”gray” size=”small” link=”https://hdtelevizija.com/popis-televizora/samsung-2015-tv-lineup/” ]LG 2015 TV lineup[/button]

U nastavku su dva videa u kojima korak po korak objašnjavamo što i kako podesiti za gledanje filmova i za igranje. Za igranje su u videu predstavljena dva rješenja – najmanje kašnjenje signala uz lošiji prikaz boja ili malo veće kašnjenje uz precizniju sliku.

Iako kopiranje svih postavki ne znači da će slika biti jednake kvalitete kao i ona koja je podešena baš na vašem primjerku, pojedini savjeti mogu pomoći u postizanju prirodnije slike koja je bliža originalu.

Podešavanje za filmove:

Podešavanje za igranje:

Više videa sa savjetima za podešavanje televizora možete pronaći na TV Calibration with Darko YouTube kanalu >>

tv-calibration-with-darko

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!