Home » Vodiči » Kalibracija » LG UF950V: Postavke za film i gaming

LG UF950V: Postavke za film i gaming

lg-uf950v-film-gaming

 

Osim što su vrlo user-friendly, LG-jevi televizori već su godinama otvoreni za podešavanje najsitnijih detalja vezanih za sliku. Uz dva predloška koji posjeduju ISF certificirane kontrole, tu je i podešavanje balansa bijele boje u čak 20 točaka – više nego što posjeduje bilo koji televizor za potrošačko tržište.

Zašto LG ima čak 20 točaka za podešavanje balansa bijele boje, a primjerice Philips ima samo jednu i to odlično radi? Domaća konkurencija je u pitanju. Davno prije Samsung i LG su imali podešavanje balansa bijele boje u dvije točke, međutim Samsung je u jednom trenu taj broj povećao na 10. Očito je nekome u LG-ju to jako smetalo pa je umjesto nadogradnje na sustav od 10 točaka otišao korak dalje i otuda 20 točaka. Utrka je tada završila i do danas nikome nije palo na pamet (ili možda jest ali nije nikada realizirano) da ponudi više točaka za podešavanje.

S obzirom na dobra tvornička podešavanja, obično je i ugrađen sustav od dvije točke sasvim dovoljan da se adekvatno podesi TV, ali ako nekome zatreba, tu je još 18 točaka na LG-jevim modelima.

LG 2015 TV lineup

U nastavku su dva videa u kojima korak po korak objašnjavamo što i kako podesiti za gledanje filmova i za igranje. Za igranje su u videu predstavljena dva rješenja – najmanje kašnjenje signala uz lošiji prikaz boja ili malo veće kašnjenje uz precizniju sliku.

Iako kopiranje svih postavki ne znači da će slika biti jednake kvalitete kao i ona koja je podešena baš na vašem primjerku, pojedini savjeti mogu pomoći u postizanju prirodnije slike koja je bliža originalu.

Podešavanje za filmove:

Podešavanje za igranje:

Više videa sa savjetima za podešavanje televizora možete pronaći na TV Calibration with Darko YouTube kanalu >>

tv-calibration-with-darko

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*