Tutorijali/uputeVodiči

Video: Sedam savjeta kako izbjeći zadržavanje slike (image retention) na OLED televizorima

Prednosti OLED tehnologije su nam svima dobro poznate, stoga i ne čudi što OLED televizori već niz godina osvajaju nagrade i priznanja na testovima i događanjima diljem svijeta. No ta ista tehnologija ima jedno ograničenje u vidu potencijalnog rizika od nastanka tragova statične slike. Iz našeg iskustva, a koje je potvrdio provedeni test od 5000 sati u normalnom kućnom ambijentu, šansa za nastanak trajnih tragova gotovo da i ne postoji. Naravno, bitno je pridržavati se određenih pravila koje donosimo u ovom videu, a uz koja se možete još bezbrižnije uživati u prekrasnoj slici koju nude OLED televizori.

Ovih sedam savjeta vrijedi za sve OLED televizore na tržištu bez obzira o kojem se proizvođaču radi se svi oni koriste WRGB OLED panele LG Displaya. Demonstracija je napravljena na LG-jevom OLED televizoru, model OLED55C9MLB. Video je na engleskom jeziku, no dostupni su titlovi na hrvatskom.

Uz ovaj video, preporučujemo i ovaj članak vezan za provjeru OLED televizora nakon kupovine.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

 1. Molim Darka za savjet imam OLED TV LG OLED55C9PLA.AEU, Smart Tv programe gledam 20% znači gledam pretežno filmove preko USB-a i Samsung UBD-K8500 UHD Blu ray player i HiMedia Q10 Pro Media player Android 7
  Zanima me da li i tamo moram primjeniti ove parametre od 7 savjeta budući sam tamo složio sliku po Vašim PREDHODNIM savjetima
  Hvala na odgovoru
  lp Boris

  1. Pozdrav Boris!

   Moji prethodni savjeti za podešavanje su se ticali samo kvalitete slike, što je samo jedna od više točaka u ovom novom vodiču. Pretpostavljam da već imate TV postavljen u “kućni” način rada, tako da ste i drugu točku pokrili. Što se ostalih tiče, sve su to preporuke i savjeti i na svakome je da odluči pratiti ih ili ne.

 2. Hvala Vam na odgovoru, da tv je postavljen u “kućni” način rada a ostalo ću postaviti po savjetima
  lp Boris

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!