Tutorijali/uputeVodiči

Koji su trendovi u svijetu televizora 2015.?

Aquos-4k-ultra-hd-2015

U novom edukativnom članku HD Televizije analiziramo aktualne trendove, kako u svijetu televizora, tako i kada je distribucija sadržaja u pitanju. Ultra HD tehnologija polako izlazi iz prve faze u kojoj su proizvođači samo isticali četiri puta veću rezoluciju ekrana, te se polako počinju formirati smjerovi u kojima naglasak nije na broju piksela, već na njihovoj kvaliteti i mogućnostima.

U godinama koje slijede puno ćemo čitati i pisati o rasponu boja, dinamičkom rasponu tonova, dubini boja, broju sličica, kao i Blu-ray Ultra HD standardu koji nam stiže krajem ove, odnosno početkom slijedeće godine. HDR, HFR, DCI P3, Rec.2020, 10-bit, Quantum Dot, CIE XYZ, 2160p, 4320p itd., samo su neki od pojmova koje ćemo imati kao zadatak razjasniti kroz nadolazeće edukativne tekstove i video priloge.

U svakom slučaju očekuje nas vrlo uzbudljivo razdoblje koje će kvalitetu i općenito percepciju slike pomaknuti na do danas neviđeni nivo.

Link na edukativni članak:

Trendovi u svijetu televizora 2015.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

 1. Poštovanje,
  Imao bih jedno kratko pitanje.
  Znate li radi li itko od proizvođača na smanjivanju refleksije? Mat ekrane više nitko, valjda, ni ne proizvodi. Postojala je ona nekakva Moth Eye tehnologija na jednom modelu Philipsa, pa nešto na Sharpu, ali više o tome ili nečemu sličnom nisam niti čuo, niti čitao.
  Muka mi je od ovih glossy ekrana na kojima čim je neka tamnija scena vidim sebe i sve drugo u sobi, ali ne i ono što bih trebao.
  Bio bih Vam zahvalan da ukoliko išta znate o tome, napišete.

  1. Točno. Zato sam klincu prije par mjeseci za sobu i uzeo jedan. Međutim, više su semi-gloss
   Nije to, to. Neki dan sam po danu nešto gledao na njemu. Morao sam rolete spuštati kako bih normalno vidio sliku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!