Pisma čitateljaVodiči

Pisma čitatelja: kroz servisni izbornik do jačeg modela televizora

serija-6-serija-7

Za ovotjedno izdanje rubrike “Pisma čitatelja” odlučili smo odgovoriti na pitanje koje se tiče modifikacija unutar servisnog izbornika HDTV-a, s ciljem dobivanja dodatnih mogućnosti koje nisu inače dostupne na konkretnom modelu, već na onom koji je stepenicu bolji (i skuplji). S obzirom da su informacije danas dostupne posvuda i da mnogi ulaze u servisne izbornike, jasno da se mnogi pitaju mogu li “otključati” dodatne mogućnosti bez da to i financijski pokriju.

Pitanje:

Nedavno smo supruga i ja kupili Samsung UE46B6000 i sve bi bilo u redu da nisam naletio na neki strani forum gdje se pričalo o tome da se ova telka (svejedno je koja veličina) može “pojačati” tj. da se može staviti na seriju 7 (B7000)! S time se dobiva mogućnost pokretanja filmova s USB-a što serija 6 (B6000) ne omogućava! Probao sam ući u sakriveni meni u koji se ulazi kombinacijom tipki na daljinskom i da, uspio sam to napraviti i naći mjesto gdje mogu “mijenjati” model odnosno seriju telke, ali se nisam usudio to napraviti jer telka nije jeftina igračka i ne znam da li nešto mogu pošemeriti u njoj! Znači, zanima me da li to smijem/mogu napraviti bez ikakvog straha da ću izgubiti jamstvo ili da ću, ne daj Bože, nešto “potrgati” u telki…
Unaprijed zahvaljujem na vašem odgovoru!

Lijep pozdrav!

Alen P.

Odgovaraju Nani i Darco:

Poštovani,

Modifikacija kao takva se doima vrlo jednostavnom, no s obzirom da uključuje servisni izbornik koji se standardno ne bi trebao dirati od strane neovlaštene osobe, ne želimo ništa sugerirati, te se ograđujemo od bilo kakvih problema izazvanih takvim modifikacijama. Mi vam možemo pomoći oko savjeta, što i gdje kupiti, kako podesiti sliku, čak i kako ući u servisni izbornik, no sam ulazak i sve modifikacije su isključivo na vašu odgovornost. Za nekih 700-ak kuna možete kupiti WD HD TV reproduktor ili za nešto više novaca izvrstan Mede8er koji će pokretati širi spektar audio i video datoteka od integriranog i vrlo ograničenog sučelja za reprodukciju u navedenom modelu Samsung-a.

Što se konkretno Samsung B6000 u B7000 modifikacije tiče, prema diskusiji na AVForums stranici vidljivo je iz komentara kako su oni koji su se odlučili poigrati s modifikacijom u tome i uspjeli, te sada mogu reproducirati video datoteke preko USB-a. Vidljivo je kroz diskusiju i kako pojedinci traže mogućnost kako da osposobe bežičnu vezu, a koja tvornički na seriji 6 nije omogućena jer sam čip nije integiran na tiskanu pločicu. Između ove dvije serije postoji još razlika, a koje nije moguće izjednačiti kroz nekoliko klikova u servisnom izborniku.

Adsense

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!