4K Ultra HDNAB - Las VegasVideo i foto opremaVideo kamere i fotoaparati

JVC ulazi u 4K svijet sa tri nove kamere

JVC kao poznati japanski proizvođač kvalitetnih video uređaja, najavio je tri nove 4K video kamere. Paleta proizvoda ove kompanije prilično je pritajena na ovim prostorima u consumer segmentu, no JVC postigao je dobar status u broadcast segmentu, dokazavši se sa vrlo dobrim i cjenovno pristupačnim video kamerama. Kako je kompanija Altasens koja proizvodi senzore u vlasništvu JVC kompanije, JVC je uspio razviti vlastitu 4K kameru sa vlastitim S35 senzorom. Kamera je već neko vrijeme najavljivana, jos od kraja prošle godine i suptilno stajala na popisu online dućana kao opcija bez velike pompe. Kroz službeno pojavljivanje na na ovogodišnjoj NAB konferenciji, više fokusiranoj na profesionalni segement dobila je i ozbiljan nastup kao top model JVC linije UHD kamera. U ovom prilogu predstaviti ćemo sva tri modela.

LS300_web
JVC LS300 kamera predstavlja top model JVC ponude i koristi novi S35 “in house” Alstasens senzor, koji JVC također prodaje u developer kitu za proizvođače zaintereisrane kreirait vlastiti proizvod. Ovaj 13.5 megapikselni senzor omogućuje 12 blendi dinamičkog raspona u UHD kvaliteti videa od 24 do 30p, i 1080p video do 60p. Video se snima u 150 Mbs h.264 u .mov ili AVCHD (4:2:0) formatu. Kamera također podržava 50 Mbs 4:2:2 1080p, čime postaje validna opcija za broadcast projekte. Video se snima na SDHC i SDXC kartice na koje stane do 4 sata materijala. 4/3″ mount za objektive omogućuje korištenje širokog raspona 35 mm objektiva.

Uz posebnu funkciju varijabilnog mapiranja senozora moguće je odabrati psoeban crop faktor radi optimalnog korištenja objektiva i izbjegavanja vignettinga. Kamera pruža mogućnost bežične kontrole preko Wifi IP konekcije a LS300 poseban je po mogućnosti live streaminga. S obzirom da je cilja na profesionalno tržište, kamera dolazi sa shotgun mikrofonom, dva XLR ulaza, hdmi i HDSDI izlazima sa nekomprimiranim 4K signalom. Tu si i obavezni ND filteri (3 gustoće), elektronsko tražilo visoke rezolucije i 3.5″ LCD monitor. Ovo je najkompaktnija S35 kamera u pravom video kućištu sa pravim ulazima i prodajan cijena joj je vrlo atraktivnih 4000 američkih dolara.

HM200_web

HM 200 je mala još kompaktnija kamera od LS300 sa 1/2.3″12 Mp senzorom. Kamera koristi iste formate i jačinu zapisa, 150 Mb/s u 3840×1920 do 30p i 50 Mb/s 4:2:2 1080p do 60p i isto pruža live izlaz do UHD rezolucije. Isti su i mediji za pohranu kao i LS300, sa dva utora za SDHX i SDHXC kartice. Tu si isto dva XLR ulaza, HDSDI i HDMI izlazi, a spajanje na internet moguće je preko dodatnog Wifi ili 4G LTE modema. Kamera koristi ugrađeni 12x f1.2/3.5 zoom, ima dva ND filtera 1/4 i 1/16 i njena prodajna cijena je 3000 američkih dolara.

HM170_web

HM-170 praktički je isti model kao i HM200 uz par opcija manje, jer ne nudi HDSDI izlaz i XLR ulaze i IP konekciju, iako omogućuje UHD live streaming i nekomprimirani izlaz preko HDMI konekcije. Ugrađeni objektiv, formati snimanja, mediji i ostalo je isto kao i na HM 200 modelu. Ova kamera je pozicionirana kao napristupačnija u UHD liniji JVC proizvoda i njena prodajna cijena je 2200 američkih dolara.

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!