Audio-video uređajiSamsung ElectronicsSmart TVVijesti

Samsung planira prodati 30 milijuna Tizen televizora ove godine

samsung-tizen-tv-2015

Najveći proizvođač televizora na svijetu, Samsung Electronics, planira prodati 30 milijuna televizora s Tizen operativnim sustavom i Quantum Dot LED pozadinskim osvjetljenjem tijekom 2015-te godine. U rastuću konkurenciju u vidu Android, webOS i Firefox operativnih sustava, kao i LG-jevih OLED televizora, Samsung će tako nastojati zadržati prvu poziciju na globalnom tržištu, a na kojoj se nalazi još od 2006-te godine.

Kako navodi Korea Herald, kompanija planira da Tizen televizori čine 50 posto kombinirane TV prodaje ove godine, a koja iznosi oko 60 milijuna jedinica.

tizen-homescreen

Tizen je standardizirana platforma otvorenog koda koja donosi veću fleksibilnost, još više sadržaja i uređaja osiguravajući razvojnim inženjerima stvaranje kompatibilnih aplikacija, istovremeno omogućavajući korisnicima pristup raznovrsnom zabavnom sadržaju. Redizajnirano sučelje SmartHub prikazan je na jednom zaslonu osiguravajući jednostavnu navigaciju i brzi pristup. Novi SmartHub donosi jednostavan pristup sadržaju gdje prvi zaslon prikazuje posljednji korišteni sadržaj i prilagođene preporuke za još više mogućnosti zabave. Također, sučelje ima optimiziran i razigran izbornik s brzim vremenom odaziva. Više na temu >>

Koliko će Samsung biti uspješan u svojim planovima, vrijeme će pokazati.

Izvor: Korea Herald

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

7 komentara

  1. To je malo manje od 82192 TV-a dnevno! Nažalost po kupce nikada kvantiteta i trka za istom tj. profitom po komadu nije prouzročila veliku kvalitetu, ali jest pad cijena kod konkurenata :-) . Doduše ja sam miran za bar 5 godina što se trgovine tiče, ali tko planira kupiti TV ima u narednoj godini ima se čemu radovati.

  2. Smatram da će najviše profitirati Philips i treći koji adaptiraju Android OS na TV jer je tržište “pametnih” telefona, tableta i ostalog tvrdog sklopovlja preveliko i samim time biti će lako korisnicima za prilagodbu, rad i upoznavanje s aplikacijama, ali LG, Samsung očito smatraju da mogu bolje, iako tu hrabrost ne iskazuju kod navedenog skopovlje gdje koriste Android. By the way na Androidu bi upravo zbog programskog koda uz, za današnje standarde, malu procesorsku snagu sve teklo fluidno, ali očito gospoda tu žele dodatnu zaradu ispred Googla, medjutim mislim da im neće ići kako su zamislili.

    1. pitanje je koliko ljudi uopce upotrebljavaju te smart platforme osim za neke VOD servise. Koliko sam vidio po stranim forumima to je jedino kaj se spominje zapravo. I eventualno browser.

      1. Napredniji korisnici to i ne pogledaju jer imaju HTPC-ije, Mini PC-ije, Android TV Box-ove ili Stick-ove … Ovi ostali upale par puta na početku i to je to. Mada moram da priznam da sa Androidom Smart TV opcija dobija novu dimenziju i počinje da ima smisla.

  3. Gosp. Darco, znam da su Vam u redakciju poslali Philips 4k model 9809 il 9109. Kad mozemo ocekivati recenziju istog? Hvala na odgovoru

  4. I Sony ove godine ima Android, a s obzirom da im je to bila jedina mana, sada su rijesili sve uz vrhunsku kvalitetu njihovih procesora i slike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!