Audio-video uređajiCES - Las VegasSajmovi elektronikeSamsung ElectronicsSmart TVVijesti

CES 2015: Samsung otkrio novu Tizen Smart TV platformu

samsung-tizen-tv-2015

Svi Samsungovi televizori za 2015. godinu će biti opremljeni novom Tizen (čita se “tajzen”) Smart TV platformom. Kompanija time jasno pokazuje da ne želi integrirati Android operativni sustav već želi kročiti po vlastitom putu, baš kao i LG. Samsung najavljuje Playstation Now integraciju, bolju platformu za aplikacije i još intuitivnije korisničko sučelje.

Igre polako ali sigurno dolaze na Smart televizore, vidljivo je to već nekoliko godina. Uz Android na Philipsovim televizorima igre su prerasle iz dosadnih dvodimenzionalnih u atraktivne trodimenzionalne, što privlači sve više igrača u Smart TV gaming. Samsung se želi istaknuti u ovom segmentu i za 2015. godinu donosi PlayStation Now podršku, a koja omogućuje igranje PlayStation 2 i PlayStation 3 igara bez igraće konzole.

Igre će se morati kupovati, a za sada je poznato kako će dvije doći predinstalirane: Just Dance Now i Bingo HOME: Race to Earth. Za sada nemamo informaciju koje će igre biti predinstalirane na našem tržištu i koje će biti dostupne za kupovinu.

Slično kao i LG s webOS operativnim sustavom, tako i Samsung navodi pojednostavljenu Smart TV platformu i integraciju malih kartica u donjem dijelu ekrana za lakši pristup različitim funkcijama. Samsung je sličnu traku s aplikacijama imao i prošle godine kako bi konkurirao LG-jevom webOS sustavu, no uz ograničenu upotrebljivost.

Samsung navodi  kako će biti još lakše slati slike i video s mobitela ili tableta na ekran televizora. Isto tako, novost je i Sports Live funkcija koja će prikazivati rezultate i statistike različitih sportskih događanja – nije poznato hoće li ova mogućnost biti dostupna na našem tržištu.

Novi Tizen TV-i bi ujedno trebali biti centralizirano mjesto za Samsungove “Smart Home” planove, a kroz koje kompanija želi zaokružiti svoje prisustvo u našim domovima u godinama koje dolaze.

Won Jin Lee Samsunga izjavio je:

Building our Smart Platform around Tizen is a groundbreaking step towards a much more intelligent and integrated system. Tizen not only enriches the entertainment experience for our customers today, but unlocks great potential for the future in home entertainment.

Samo Samsongovi Smart televizori za 2015. će biti opremljeni Tizen operativnim sustavom, a još uvijek nije jasno hoće li on biti dostupan i putem Evolution kit nadogradnje za modele iz 2013. i 2014. godine.

Kako će Samsung konkurirati LG-jevom webOS-u 2.x, te Androidu koji bi se trebao naći na Philipsovim, Sonyjevim i Sharpovim televizorima, doznati ćemo nakon prvih testova za nekoliko mjeseci.

Izvor: FlatPanelsHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!