Audio-video uređajiVijesti

Adobe prekida podršku za Flash na pametnim televizorima

Američka tvrtka za razvoj računalnog softvera Adobe odlučila je prekinuti podršku za Flash na skoro svakoj platformi (pametni telefoni, Blu-ray čitači i pametni televizori) , što ne vrijedi za osobna računala.

Ovo će predstavljati problem mnogim proizvođačima televizora koji su ubacili Flash u web pretraživače, jer Adobe više neće podržavati ove implementacije. Trenutni web pretraživači s ugrađenim Flashom na pametnim televizorima i dalje će funkcionirati, ali neće primati nikakve nadogradnje.

Umjesto podrške za Flash, Adobe ohrabruje proizvođače pametnih televizora da razviju TV aplikacije temeljene na Adobeovoj AIR platformi, uz koju, proizvođači mogu implementirati interaktivne funkcije, video i mnogo toga u svoje TV aplikacije. Trenutno je samo LG zainteresiran za korištenje AIR platforme za svoje Smart TV aplikacije.

Zasada nije poznato zašto je Adobe odlučio prekinuti razvoj Flasha za navedene uređaje, međutim, Apple je oduvijek bio izrazito protiv podrške za Flash na svojim iPhoneovima i iPadovima, što je možda igralo određenu ulogu prilikom donošenja ove odluke.

Izvor: FlatpanelsHD

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!