Audio Video Show - ZagrebAudio-video uređajiPhilipsSajmovi elektronikeVijesti

TV Vision premijerno predstavio Philips Android televizore

philips-premijera-android-tv

Među izlagačima koji u zagrebačkom hotelu Sheraton od 24. do 26. listopada izlažu svoje novitete na Zagreb AV Showu je i tvrtka TP Vision koja je tim povodom u Sheratonu održala i press konferenciju. Tom prilikom su premijerno hrvatskom tržištu predstavljeni Philipsovi TV uređaji s Android operativnim sustavom, a puno se govorilo i o Ambilightu – Philipsovoj inovaciji koja je promijenila iskustvo gledanja televizije i koja ‘slavi’ 10 godina svoga postojanja. Više vijesti na temu Philipsovih novih televizora ćete uskoro moći pročitati na ovim stranicama s obzirom da će HD Televizija prva u regiji testirati top model za ovu godinu – 65PUS9809.

Brže korisničko iskustvo i poboljšana ponuda aplikacija

Upravo TV sa sustavom Android i Ambilight potvrđuju Philipsovu misiju – pružanje televizijskog iskustva koje prelazi granice uobičajenog, naglasio je Nikola Radman-Livaja, voditelj TP Vision ureda Hrvatska krenuvši najprije od prezentiranja TV-a s Android sustavom – tehnološki naprednog i inovativnog TV-a koji će ojačati ulogu televizora kao centra zabave u svačijem dnevnom boravku.

„Svjesni smo kako je Android danas najzastupljeniji operacijski sustav na tržištu mobilnih pametnih uređaja i upravo je zbog te činjenice TP Vision odlučio proizvesti iznimno snažan i inovativan televizor kombinirajući upravo prednosti Android OS-a s velikim TV zaslonom i postojećim mogućnostima Smart TV-a. Televizorom s Android sustavom ćemo definitivno obogatiti Smart TV iskustvo te prenijeti brzinu i jednostavnost modernih pametnih telefona na veliki TV ekran.“, ističe Nikola Radman-Livaja dodavši kako Android nudi velike mogućnosti konfiguracije, šarolikost aplikacija i igara.

Brojna istraživanja pokazala da su upravo igre prva stvar koju korisnici televizora žele da im bude dostupna. A sa Androidom je napravljen pun pogodak. Preko Philipsovog TV-a pogonjenog Androidom korisnik može pristupati sadržaju iz Google Play trgovine i uživati u bogatom odabiru aplikacija za TV te u popisu sadržaja koji svakim danom raste sve više. Pored igara koje će biti dostupne kroz Google Play Store i Philips Smart TV prodavnice, nova Android serija Philipsovih televizora integrira i OnLivecloud-gaming servis sa više od 300 velikih naslova. Uz univerzalnu USB igraću konzolu može se, pak, navigirati i igrati se na TV-u kao i s bilo kojom drugom konzolom.“,objašnjava Radman-Livaja ističući kako je račun korisnika Google play trgovine individualan za svakog korisnika. Sama platforma je otvorena za sve programere i time ima moguućnost svakodnevnog unaprijeđenja aplikacija.

Valja istaknuti kako je ove godine Android operativni sustav na raspolaganju u serijama 7900, 8000 i 9000, a 2015. godine će širi asortiman Philipsovih Smart televizora raditi pomoću Android sustava.

TP Vision ima puno razloga za zadovoljstvo, ističe Radman-Livaja, s obzirom da je riječ o prvom europskom brandu koji ima Android TV platformu. Velika je to stvar ako se uzme u obzir da Android drži više od 80% udjela u svjetskom tržištu operativnih sustava za mobitele.

Upravo je spomenuta zastupljenost Androida sjajna platforma za razvoj TV-a s Android operativnim sustavom i TP Vision je to prepoznao“, istaknuo je Radman-Livaja dodavši kako će TV-i s Androidom biti u prodaji po cijeni od 12.999 kn za 48”, 15.999 kn za 55”,  a 65” će biti po cijeni od 39.999 kn.

U sklopu predstavljanja nove generacije UHD televizora, valja još istaknuti kako je TP Vision proizveo i svoj prvi media player kojim će se riješiti nedostatak dostupnosti 4K video sadržaja za novu generaciju UHD televizora.

Philips UHD 880 media player radi na zadnjoj inačici Android L operativnog sustava, a omogućavat će pristup dekodiranom HEVC sadržaju putem interneta te gledanje istoga na UHD televizorima u vrhunskoj kvaliteti slike. Media player bit će kompatibilan s Philips UHD televizorima serije 9708 iz 2013 i sa svim modelima televizora iz 2014. godine. Na europsko tržište bi trebao stići početkom 2015. godine, a za korisnike Philips UHD televizora iz 2014. godine serije 8809, 8909, 9109 i 9809 media player je besplatan.“, objasnio je Nikola Radman-Livaja.

Nova generacija Ambilighta

Osim na najnovije televizore s Android operativnim sustavom, u Philipsu su iznimno ponosni i na Ambilight tehnologiju – Philipsovu inovaciju koja je u potpunosti promijenila iskustvo gledanja televizije i koja ove godine slavi 10 godina postojanja.

Ambilight osvaja i svojom promocijom, pa je tako najnoviji promotivni film „Afterglow“ nagrađen na nedavnom Međunarodnom freeski filmskom festivalu (iF3).

„Riječ je o najnovijem promotivnom filmu za kampanju „Afterglow“ koja se nastavlja na proljetnu „Lightwaves“ kampanju. Najnoviji promotivni film prikazuje atraktivno osvijetljene scene noćnog skijanja i najavljuje još impresivniju budućnost Ambilight rasvjete te samim time i novu generaciju Ambilighta koja bi se na tržištu trebala pojaviti 2016. godine.“, ističe Nikola Radman-Livaja.

5 godina jamstva na Ambilight modele

Od samih početaka, Ambilight pozadinsko osvijetljenje osvojilo je korisnike diljem svijeta. Tako je, prema nedavno provedenoj studiji, 97% vlasnika Philipsovog televizora izjavilo da uživaju u Ambilightu, a 81% njih žele Ambilight i na idućem TV-u.

A za korisnike Ambilighta, u tijeku je i akcija kojom TP Vision daje još više svima koji odaberu neki od Ambilight televizora.

„Svi Ambilight modeli iz 2013. i 2014. godine bit će osigurani s pet godina jamstva – na standardno dvogodišnje jamstvo TP Vision poklanja još tri godine jamstva. Petogodišnje jamstvo vrijedi za spomenute modele kupljene od 15. rujna do 31. prosinca ove godine.“,podsjetio je Nikola Radman-Livaja na kraju pres konferencije.

TP Vision je u sklopu press konferencije izložio i nejnovije modele TV-a na kojima je predstavljen Android OS:

65PUS9109 – supertanki 4K UHD LED TV pogonjen Androidom i s četverostranim Ambilightom, 65PUS9809 – ultratanki 4K UHD LED, TV pogonjen Androidom i s trostranim Ambilightom i 55PFS8209 – supertanki FHD TV pogonjen Androidom i s četverostranim Ambilightom.

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Zašto jači model 9809 ima trostrani ambilight, a slabiji modeli 9109 i 8209 četverostrani ambilight???
    Il je možda trostrani bolji što nevjerujem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!