Audio-video uređajiTCLVijesti

TCL prodao 32 milijuna televizora u 2019. – optimistična očekivanja za 2020.

tcl-55dc760-header

TCL zadovoljno trlja ruke. Prema dostupnim informacijama, TCL je prodao na globalnom tržištu 32 milijuna televizora prošle godine, što je povećanje od 17% u odnosu na 2018. godinu. Prodaja QLED modela je porasla čak 66%, UHD 4K modela 31%, a Smart TV modela 19%. Od ukupne prodaje, 65% televizora je prodano van Kine.

U SAD-u, a gdje je u prva tri kvartala 2019. TCL bio drugi na listi najprodavanijih proizvođača televizora, kompanija je zabilježila rast od 14% u odnosu na 2018. U Europi je rast još i veći – 35%, odnosno čak 54% u zadnjem kvartalu. Od ostalih zemalja valja istaknuti Indiju i Argentinu gdje je godišnja prodaja porasla 151%, odnosno 121%.

Kompanija očekuje još bolje poslovne rezultate ove godine kroz lansiranje novih modela – uključujući po prvi put Ultra HD 8K televizore.  Na CES-u je TCL najavio drugu generaciju Mini LED televizora – Vidrian TV. Novi model koristi još naprednije pozadinsko osvjetljenje s preko 25 000 minijaturnih LE dioda integriranih u staklo, a koje bi na nadolazećem UHD 8K modelu trebalo ponuditi rekordnih 5184 zona zatamnjenja za nenadmašne performanse u svijetu LCD televizora i opasnu konkurenciju dugogodišnjem gospodaru kontrasta – OLED tehnologiji.

Pregled novosti na CES-u 2020. pogledajte u videu niže:

Više o TCL televizorima možete saznati na službenoj stranici >>

Izvor: Display Specifications / NPD Group

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Nisam uspio nigdje naći, ali baš ono nigdje nešto vezano uz hisense televizore! Vidim da imaju super cijenu, ali strah me da ne umru nakon godinu dana pa ako imate ikakve info o njihovoj kvaliteti bio bih vječno zahvalan!

    1. Tražio sam na test jedan model da vidim kakvi su – za sad nitko nije zainteresiran dati ga na test, no budem nekako probao negdje istestirati jer i mene zivo zanima kakvi su.

    2. kvaliteta danas…….. nema toga vise.
      Ja sam ih dosta vidjao po UK i iskreno radije bih uzeo TCL. Meni imaju bolju sliku a i izgledaju bolje sklepani. A i android TV uz sve mane je ipak upotrebljiviji OS.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!