Naslovnica » Vijesti » Audio-video uređaji » TCL prodao 32 milijuna televizora u 2019. – optimistična očekivanja za 2020.

TCL prodao 32 milijuna televizora u 2019. – optimistična očekivanja za 2020.


tcl-55dc760-header

TCL zadovoljno trlja ruke. Prema dostupnim informacijama, TCL je prodao na globalnom tržištu 32 milijuna televizora prošle godine, što je povećanje od 17% u odnosu na 2018. godinu. Prodaja QLED modela je porasla čak 66%, UHD 4K modela 31%, a Smart TV modela 19%. Od ukupne prodaje, 65% televizora je prodano van Kine.

U SAD-u, a gdje je u prva tri kvartala 2019. TCL bio drugi na listi najprodavanijih proizvođača televizora, kompanija je zabilježila rast od 14% u odnosu na 2018. U Europi je rast još i veći – 35%, odnosno čak 54% u zadnjem kvartalu. Od ostalih zemalja valja istaknuti Indiju i Argentinu gdje je godišnja prodaja porasla 151%, odnosno 121%.

Kompanija očekuje još bolje poslovne rezultate ove godine kroz lansiranje novih modela – uključujući po prvi put Ultra HD 8K televizore.  Na CES-u je TCL najavio drugu generaciju Mini LED televizora – Vidrian TV. Novi model koristi još naprednije pozadinsko osvjetljenje s preko 25 000 minijaturnih LE dioda integriranih u staklo, a koje bi na nadolazećem UHD 8K modelu trebalo ponuditi rekordnih 5184 zona zatamnjenja za nenadmašne performanse u svijetu LCD televizora i opasnu konkurenciju dugogodišnjem gospodaru kontrasta – OLED tehnologiji.

Pregled novosti na CES-u 2020. pogledajte u videu niže:

Više o TCL televizorima možete saznati na službenoj stranici >>

Izvor: Display Specifications / NPD Group


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*