Audio-video uređajiSony (Japan)Video kamere i fotoaparatiVijesti

Sony HDR-AZ1VR je najmanja Action kamera impresivnih karakteristika

Sony-HDR-AZ1VR

Nova Action Cam Mini kamera koju je Sony predstavio na ovogodišnjem Photokina sajmu, korak je dalje u evoluciji ultra kompaktnih video kamera visoke rezolucije. Revolucija koju je započela tvrtka GoPro otvorila je potpuno novo tržište za video kamere, u kojem iskusna kompanija kao što je Sony ima novog konja za utrku.

Model HDR-AZ1VR manja je i lakša kamera od prethodnih Sony Action Cam modela i trenutno je najmanja kamera na svijetu za ovakve svrhe. Ono što je Sony uspio s ovim modelom je upakirati zanimljiv niz karakteristika i poboljšanja u vrlo malom kućištu od svega 63 grama.

Poboljšanje u kvaliteti slike omoguceno je Exmor R tehnologijom senzora, odličnim Zeiss objektivom kao i Bionz-X procesorom koji pruža napredniju i kvalitetniju obradu slike unutar kamere. Uz ta poboljšanja tu je i novi XAVC-S codec sa 50 Mb/s bitrateom, duplo vecim od dosadašnjeg 24 Mb/s AVC standarda. Artefakti kompresije, vidljivi na scenama s puno detalja, ovime su znatno umanjeni a slika izgleda puno «čišća» i detaljnija, a time i prirodnija.

Za ljubitelje ekstremih sportova ergonomski oblik i dizajn kućišta prilagođeni su namjeni, uz već postojeći Sonyjev pristup s puno boljim otporom zraka od poznatog konkurenta (karakteristika koju će motoristi, padobranci i base jumperi cijeniti). Kamera je dizajnirana da podnese udarce, a IPX4 dizajn kameru dodatno štiti od kiše i blata. Naravno, tu je i posebno kompaktno kućište koje omogućuje snimanje u još ekstremnijim uvjetima.

HDR-AZ1VR-specs

Daljinski bežični kontroler RM-LVR2V vrlo je koristan dodatak koji omogućuje pregled snimki i kontrolu nad kamerom dok je montirana na glavi ili ruci i sl. Uređaj se montira na ruku kao ručni sat i pruža vrlo kompaktno i praktično rješenje za upravljanje kamerom, uvid u snimanje i nudi mogućnost upravljanja s do 5 kamera istovremeno. Uređaj također omogućuje spremanje GPS podataka koje bilježi i koji se prenose u kameru.

Vrlo zanimljiva opcija je Ustream kojom je moguće prenositi stream uživo direktno s kamere preko ugrađene Wi-fi tehnologije. Uz to, kamerom je moguće upravljati preko mobilnog telefona ili tableta. Kamera koristi ½,3” senzor s 11,9 megapisela, a osim videa omogućuje i fotografiranje. Podržane opcije video snimanja sežu do 1080p u 50/60p i 120p u 720p rezoluciji za slow motion. Širokokutni Zeiss f2.8 objektiv pokriva do 170 stupnjeva za vrlo atraktivne kadrove, a Advanced SteadyShot znatno smanjuje zamućivanje slike zbog vibracija.

U paketu dolazi i Sony aplikacija Action Cam Movie Creator, optimizirana za video materijale sa ove kamere, s kojom je moguće praktično napraviti vlastitu montažu vlastitih uradaka bez potrebe za korištenjem posebnih i kompleksnijih programa.

 

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!