Audio-video uređajiSony (Japan)Video kamere i fotoaparatiVijesti

Sony HDR-AZ1VR je najmanja Action kamera impresivnih karakteristika

Sony-HDR-AZ1VR

Nova Action Cam Mini kamera koju je Sony predstavio na ovogodišnjem Photokina sajmu, korak je dalje u evoluciji ultra kompaktnih video kamera visoke rezolucije. Revolucija koju je započela tvrtka GoPro otvorila je potpuno novo tržište za video kamere, u kojem iskusna kompanija kao što je Sony ima novog konja za utrku.

Model HDR-AZ1VR manja je i lakša kamera od prethodnih Sony Action Cam modela i trenutno je najmanja kamera na svijetu za ovakve svrhe. Ono što je Sony uspio s ovim modelom je upakirati zanimljiv niz karakteristika i poboljšanja u vrlo malom kućištu od svega 63 grama.

Poboljšanje u kvaliteti slike omoguceno je Exmor R tehnologijom senzora, odličnim Zeiss objektivom kao i Bionz-X procesorom koji pruža napredniju i kvalitetniju obradu slike unutar kamere. Uz ta poboljšanja tu je i novi XAVC-S codec sa 50 Mb/s bitrateom, duplo vecim od dosadašnjeg 24 Mb/s AVC standarda. Artefakti kompresije, vidljivi na scenama s puno detalja, ovime su znatno umanjeni a slika izgleda puno «čišća» i detaljnija, a time i prirodnija.

Za ljubitelje ekstremih sportova ergonomski oblik i dizajn kućišta prilagođeni su namjeni, uz već postojeći Sonyjev pristup s puno boljim otporom zraka od poznatog konkurenta (karakteristika koju će motoristi, padobranci i base jumperi cijeniti). Kamera je dizajnirana da podnese udarce, a IPX4 dizajn kameru dodatno štiti od kiše i blata. Naravno, tu je i posebno kompaktno kućište koje omogućuje snimanje u još ekstremnijim uvjetima.

HDR-AZ1VR-specs

Daljinski bežični kontroler RM-LVR2V vrlo je koristan dodatak koji omogućuje pregled snimki i kontrolu nad kamerom dok je montirana na glavi ili ruci i sl. Uređaj se montira na ruku kao ručni sat i pruža vrlo kompaktno i praktično rješenje za upravljanje kamerom, uvid u snimanje i nudi mogućnost upravljanja s do 5 kamera istovremeno. Uređaj također omogućuje spremanje GPS podataka koje bilježi i koji se prenose u kameru.

Vrlo zanimljiva opcija je Ustream kojom je moguće prenositi stream uživo direktno s kamere preko ugrađene Wi-fi tehnologije. Uz to, kamerom je moguće upravljati preko mobilnog telefona ili tableta. Kamera koristi ½,3” senzor s 11,9 megapisela, a osim videa omogućuje i fotografiranje. Podržane opcije video snimanja sežu do 1080p u 50/60p i 120p u 720p rezoluciji za slow motion. Širokokutni Zeiss f2.8 objektiv pokriva do 170 stupnjeva za vrlo atraktivne kadrove, a Advanced SteadyShot znatno smanjuje zamućivanje slike zbog vibracija.

U paketu dolazi i Sony aplikacija Action Cam Movie Creator, optimizirana za video materijale sa ove kamere, s kojom je moguće praktično napraviti vlastitu montažu vlastitih uradaka bez potrebe za korištenjem posebnih i kompleksnijih programa.

 

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!