Audio-video uređajiProjektoriVijesti

LG-jev “Hecto” laserski TV dijagonale 100 inča zapravo jest projektor prilagođen kućnoj upotrebi

lg-hecto

LG će na CES sajmu biti vrlo zaposlen s predstavljanjem novih proizvoda, a jedan od zanimljivijih svakako jest Hecto projektor koji proizvođač naziva laserskim zaslonom. Ovaj projektor jest vrijedan pažnje zbog činjenice što je kompaktno građen i što posjeduje Ultra Small Distance (posebno mala udaljenost) značajku kojom ga je moguće postaviti svega 22″, odnosno malo više od pola metra od zaslona. U projektoru je također ugrađena LG-jeva Smart TV platforma, podrška za Wi-Fi i WiDi, te dva 10-vatna zvučnika kao podrška za surround efekte, a sam zaslon na koji se projicira sliku ima odlike atraktivnog dizajna Cinema Screen. Jedini očit minus za sada predstavlja Full HD rezolucija, a koja bi na tako velikom zaslonu mogla predstavljati ograničavajuć faktor. Ipak, ako cijena bude atraktivna, ovo bi mogla biti karta za pravi kino doživljaj uz kompaktne komponente.

Zagreb, 4. siječnja 2013. LG Electronics (LG) će na sajmu CES u Las Vegasu predstaviti 100-inčni laserski displej (model HECTO) s funkcijama Smart i Digital TV-a. Impresivan sustav kina u domu uključuje uranjajući zaslon te vanjsku jedinicu za projiciranje Ultra Short Throw (UST) koja prikazuje sliku na iznimno malim udaljenostima. Displej dolazi s Full HD razlučivošću od 1080p i nevjerojatnim kontrastom što je rezultat LG-evog naprednog sustava laserskog osvjetljenja.

LG_Inch_Laser-hecto
Kombinacija posebnog zaslona i projektora za uživanje u 2.5 metara velikoj slici.

„LG-ev 100-inčni laserski displej s tehnologijom projiciranja savršeno odgovara konferencijskoj dvorani, ali i dnevnoj sobi“, rekao je Havis Kwon, predsjednik Uprave kompanije LG Home Entertainment. „LG će u nadolazećoj godini predstaviti najinovativnije TV proizvode za vrhunsku produktivnost i zabavu korisnika.“

Briljantno iskustvo kina u domu

Slika s visokim kontrastom prikazana na 100-inčnom zaslonu nudi doživljaj kina u domu. U prošlosti je za projiciranje tako velike slike bila potrebna znatna udaljenost što je činilo njeno projiciranje u domu nepraktičnim. Zato LG-ev laserski displej, zahvaljujući UST jedinici za projiciranje, omogućava korisnicima smještanje leće svega 22 inča (56 cm) od zaslona. Uz Full HD razlučivost od 1080p i omjer dinamičkog kontrasta 10.000.000:1, pruža živopisnu i jasnu sliku koja se ističe u mraku, ali i u svjetlijem okruženju.

Mogućnosti Smart TV-a

Laserski displej podržava LG-evu Smart TV platformu koja uključuje sve impresivne značajke premium modela, uključujući i Smart World, LG Cloud, Magic Remote te podršku za Intelovu tehnologiju WiDi. Sustav ujedno dolazi s digitalnim TV tunerom, a korisnici mogu jednostavno pristupiti i društvenim mrežama poput Facebooka te uslugama videa na zahtjev kao što je Netflix u LG-evoj zoni Premium Content. Na ovom je displeju moguće upravljati i osobnim sadržajem poput fotografija, videozapisa te glazbe putem LG Clouda.

LG-eva Smart TV platforma pruža prilagodljivu upravljačku ploču i pametne značajke za povezivost koje omogućuju jednostavan pristup sadržaju s interneta, pametnih telefona, prijenosnih računala te uređaja za pohranu podataka. Uz ugrađenu podršku za WiDi i Wi-Fi, sadržaj s bilo kojeg kompatibilnog vanjskog uređaja može se bežično dijeliti s displejem. Navigacija među uslugama i vanjskim uređajima još je jednostavnija uz daljinski upravljač Magic Remote koji objedinjava četiri načina upravljanja – glas, geste, pokazivanje i kotačić.

Elegantan dizajn

LG-ev laserski displej ima dva ugrađena zvučnika od 10 W u jedinici za projiciranje koji služe kao podrška virtualnom surround zvuku za još autentičnije iskustvo kina u domu. Dizajn displeja – Dynamic Arc Design – nenametljivo je elegantan uz suptilno zakrivljene površine koje sežu 5,7 inča u visinu, dok 100-inčni zaslon dolazi s LG-evom filozofijom dizajna CINEMA SCREEN.

Pouzdaniji, a obazriv prema okolišu

Laserski sustav osvjetljenja koristi posebne lampe u jedinici za projiciranje čime osigurava superiornu kvalitetu slike bez potrebe za korištenjem žive. Ovaj sustav može funkcionirati 25.000 sati bez zamjene, odnosno pet puta duže od lampi temeljenih na živi. Eliminiranje žive je jedan od načina na koje LG nastoji biti obazriv prema okolišu, a istovremeno svojim korisnicima pružati potrošačku elektroniku vrhunske kvalitete.

Idealan za male i srednje tvrtke

Laserski displej nadmašuje očekivanja i kada se koristi u poslovne svrhe. Njegove raznolike značajke čine ga najboljim kandidatom za video konferencije i napredne multimedijske prezentacije.

Izvor: LG PR

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!