Audio-video uređajiVijesti

Toshiba STOR.E TV+ – multimedijalni centar za kućne mreže

Neuss, Njemačka, 6.rujna 2010. – Toshiba Europe GmbH najavila je danas novi HD multimedijski pogon za pohranu podataka, STOR.E TV+. Uređaj pohranjuje multimedijski sadržaj do 2 terabajta i služi kao medijski centar u dnevnom boravku omogućujući prikaz sadržaja sa povezanih uređaja s rezolucijom do 1920x1080p (Full HD), samostalan rad bez potrebe za kompjuterom. Zahvaljujući širokom spektru opcija povezivosti, STOR.E TV+ lako se povezuje na kućnu mrežu. Također podržava širok raspon najnovijih medijskih formata te bilo kakvih multimedijskih dokumenata. STOR.E TV+ biti će dostupan tijekom trećeg kvartala 2010. diljem Europe, Srednjeg Istoka i Afrike.

Svestran način za prikazivanje dostupnog sadržaja

“Eksterni hard disk pogon osim što je uređaj za pohranu i back-up digitalnog sadržaja, danas pruža mogućnost za puno više; medijski centar za dom koji kontrolira multimedijski prikaz između povezanih uređaja’’, izjavio je Marco Perino, General Manager Digital Life Products and Services. “To je doista dodatna vrijednost jer omogućuje prikaz snimljenog u bilo kojem formatu na TVu bez potrebe za dosadnim formatiranjem na računalo.’’

Prikaz sadržaja sa povezanih uređaja na TV

STOR.E TV+ omogućuje prikaz sadržaja s video kamera kao što je CAMILEO SX900 te eksternog HDD-a koji se mogu povezati putem USBa na STOR.E TV+, direktno na TV. Korisnik jednostavno pretražuje foldere daljinskim uređajem kroz onscreen menu na TV ekranu s ciljem lociranja dokumenta i pokretanja snimke. Dakle, korisnici mogu jednostavno prikazivati svoje video materijale i fotografije pohranjene na video kameri ili hard disku na TVu u Full HD kvaliteti ili ih pohraniti na ugrađeni HDD i kreirati glavnu multimedijsku mapu.

Bogata ponuda formata dokumenata

Novi multimedijski HDD podržava široku listu formata dokumenata uključujući i najpopularnije, kao što su mp3, Dolby Digital ili AAC za audio, wmv, avi i mpg za video te za fotografije; jpg, bmp, tiff i gif.

Povezivanje s kućnom mrežom

STOR.E TV+ će uključivati širok raspon sučelja; USB, Composite Video, Ethernet no i HDMI® za prikaz HD video materijala izvorne veličine 1080p na TV zaslon s HDMI® inputom. Medijski centar je opremljen s WLAN fukcijom. Toshiba će predstaviti verziju STOR.E TV+ proširenu sa WLAN USB dongle koji može biti priključen na jedan ili dva USB sučelja te omogućuje jednostavnu integraciju STOR.E TV+ na wireless kućnu mrežu. Integrirana u kućnu mrežu STOR.E TV+ može služiti kao regulator koji prikazuje sadržaj pohranjen na računalu povezanom s TVom. Nadalje, STOR.E TV+ nudi čitač kartice kompatibilan s SDHC memorijskim karticama.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!