Audio-video uređajiOLEDVijesti

Skyworth lansirao prvi kineski OLED TV

skyworth-oled-real

Kineski proizvođač televizora Skyworth, lansirao je dvije serije OLED televizora na kineskom tržištu, čime je postao prvi proizvođač koji je tehnologiju budućnosti digitalnih zaslona plasirao na to tržište. No, nemojte se prerano veseliti novoj OLED tehnologiji jer je Skyworth kupio panele od LG Displaya i smjestio ih u vlastito kućište i instalirao vlastiti operativni sustav imena Tianchi.

Službena objava za medije je u pojedinim dijelovima nejasno napisana, pa tako nije poznato koja su to dva modela koja će biti lansirana, odnosno hoće li biti jedan od njih zakrivljenog zaslona. Skyworth navodi 5 mm veliku dubinu, WRGB tehnologiju s dodatnim bijelim podpikselom, kontrast od 10.000.000:1 i 1000 puta brži odziv od LCD zaslona.

Skyworthov OLED TV možda ne znači mnogo za tržište Zapada, no ukazuje na to kako su se proizvodni procesi izrade OLED-a poboljšali s obzirom da LG Display isporučuje panele drugim proizvođačima. Osim toga, prvi OLED televizori iz LG-ja i Samsunga su bili zakrivljeni, a Skyworth lansira model ravnog zaslona, što znači kako bi se ravni OLED-i vrlo vjerojatno već od iduće godine trebali pojaviti i na tržištu Zapada.

Izvor: FullHD.gr

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!