Home » Vijesti » Audio-video uređaji » IFA 2014: Technics se vratio!

IFA 2014: Technics se vratio!

technics-is-back-2014

Legendardni Technics brand se je vratio, na veselje svih ljubitelja dobrog zvuka. Tvrtka Panasonic objavila je povratak Technics branda na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu. Među novih proizvodima nalaze se zvučnici, stereo pojačala, te CD i mrežni reproduktori.

Projekt ponovnog dizanja branda Technics je nadgledao Michiko Ogawa, bivši Technicsov inženjer i proslavljeni japanski jazz pijanist. Nakon što je Panasonic gotovo u potpunosti ugasio Technics brand u prvom desetljeću 2000-ih, dogodile su se bitne promjene u načinu na koji tržište konzumira glazbu. Glazba se danas sluša i preuzima preko interneta, zbog čega je potrebno prilagoditi ponudu proizvoda kako bi se ono zadovoljilo. Panasonic i Technics smatraju da je sada pravo vrijeme da se popularni brand vrati s osvježenom paletom proizvoda, no i s kvalitetom koja ga je i proslavila. U danas objavljenom video prilogu Technics obećava i novu razinu audio iskustva, što je ujedno bio i jedan od glavnih razloga da se brand ponovno pokrene:

Jedine serije koje se za sada spominju su one najviše klase: Reference Class R1 i Premium Class C700.

Reference Class R1 će se sastojati od slijedećih komponenti:

 1. SU-R1 mrežni player ( uključuje integrirano predpojačalo)
 2. SE-R1 pojačalo snage
 3. SB-R1 zvučnici
technics_se_r1

Technics Reference Class R1

Kako doznaje WhatHiFi?, za sada u planu nije CD player u visokoj klasi. Cijene također nisu objavljene, osim naznaka da bi komplet komponenti referente klase trebao stajati  oko ili nešto manje od 40.000 eura. Nadamo se brzom širenju ponude s nešto (čitaj: puno) povoljnijim proizvodima.

Više na: www.technics.com

Izvor: WhatHiFi?

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

4 komentara

 1. Ovo je lijepa vijest, mnogi smo bas uz technics komponente odrasli..

  • prekrasan dizajn,za svaku pohvalu!
   zadnje njihove serije su slično izgledale i bile su u zlatnoj boji,to mi je bila želja u to vrijeme,ali…

 2. Technics me vraća u dane otkrivanja tehnike i dobrog zvuka. Trebale su proći godine da bi došli do spoznaje da ima puno kvalitetnijih brandova na polju visokovjerne reprodukcije i da ‘veliki’ Technics tu nema što tražiti…

  • Tacno, ali nam je bio pojam godinama sve dok nisam nabavio, i vidjeo da nije to ono sto trazim, i presao na Marantz, ali budi divne uspomene iz mladosti, i doba ni briga ni pameti, hahah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*