Audio-video uređajiLG ElectronicsOLEDUltra HD 8KVijesti

LG-jeva Ultra HD 8K serija OLED televizora podržava najnovije NVIDIA RTX 30 grafičke kartice

LG-88-inch-8K-NVIDIA-RTX30

LG Electronics, prvi proizvođač televizora koji je komercijalizirao Ultra HD 8K OLED televizore, ponovno je postavio referentnu vrijednost u industriji s prvim 8K televizorima na svijetu koji podržavaju snažnu novu grafičku karticu NVIDIA® serije GeForce RTX 30. Ove 8K OLED TV-e pokreće LG-ev α (Alpha) 9 Gen 3 AI procesor koji podržava punu 8K širinu pojasa pa zagriženim gamerima širom svijeta pružaju najupečatljivije i očaravajuće igranje na vrhunskim displejima s preko 33 milijuna samoosvjetljujućih piksela.

LG-evi OLED televizori se dugo smatraju najnaprednijim gaming televizorima na svijetu zbog tehnologije samoosvjetljujućih piksela i podrške za najnovije HDMI specifikacije kao što su promjenjiva brzina osvježavanja (VRR), ultra brzo vrijeme odziva i način rada s niskim kašnjenjem (ALLM). Kako su LG OLED televizori kompatibilni s tehnologijom NVIDIA G-SYNC®, korisnici su dosad mogli uživati u svojim omiljenim igrama uz pomoć grafičkih kartica serija GeForce RTX 20 i GTX 16 za nesmetano, uranjajuće gaming iskustvo bez treperenja, trganja slike ili zastajkivanja – što se često događa kod uobičajenih displeja.

GeForce RTX 3090 je prva na svijetu grafička kartica koja omogućuje igranje, snimanje i gledanje sadržaja u Ultra HD 8K rezoluciji, uz podršku za HDR. Koristi HDMI 2.1 sučelje.

Procesor α (Alpha) 9 Gen 3 AI u LG-evim OLED i NanoCell 8K televizorima podiže performanse renderiranja grafike u stvarnom vremenu na novu razinu i postavlja nove standarde za optimiziranu sliku i performanse kod igranja videoigara. Uz LG 8K OLED televizore koji mogu isporučivati 8K sadržaja pri 60 sličica u sekundi i nositi se s nevjerojatnim brzinama od 48 Gbps, igranje 8K igara na LG OLED televizorima i s grafičkom karticom NVIDIA® serije GeForce RTX™ 30 nikada nije izgledalo tako dobro. Napomena: HDMI DSC (Display Stream Compression) funkcija koja će se dodati nadogradnjom firmwarea kasnije ove godine.

Matt Wuebbling, potpredsjednik globalnog GeForce marketinga u kompaniji NVIDIA, tom je prilikom izjavio:

Uzbuđeni smo što ćemo omogućiti podršku za seriju GeForce RTX 30 za LG-eve 8K OLED televizore za 2020. Gameri će biti oduševljeni performansama ovih televizora kad igraju najnovije 8K PC igre s najrealističnijim značajkama renderiranja te najmodernijim AI značajkama koje pokreće grafička kartica GeForce RTX 3090.

Kako bi gamerima pojačali osjećaj „uranjanja“, LG 8K OLED televizori također podržavaju Dolby Atmos i LG-ev AI Acoustic Tuning zasnovan na dubinskom učenju, koji mjeri akustično okruženje i prilagođava zvuk radi veće preciznosti. Televizori su također spremni za BT Surround kako bi omogućili istovremeno povezivanje dva LG Bluetooth zvučnika, kombinirajući 2.0-kanalni zvuk s virtualnim 4.0 surroundom za još bolje uživanja u omiljenim igrama. S ugrađenim LG ThinQ sustavom, upravljanje glasom bez korištenja ruku moguće je u onim trenucima kada ne želimo posezati za daljinskim upravljačem.

S.P. Baik, potpredsjednik odjela za planiranje TV proizvoda LG-e kompanije Home Entertainment Company izjavio je:

Kombinacija vrhunske kvalitete slike LG OLED TV-a i tehnološke snage NVIDIA-e nudi iskustvo gaminga na novoj razini u nevjerojatnoj 8K razlučivosti. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog partnerstva s vrhunskim svjetskim brandom hardvera za gaming, radujemo se proširenju odnosa s kompanijom NVIDIA.

LG OLED televizori Ultra HD 8K rezolucije su dostupni u veličinama od 77″ i 88″, u sklopu ZX serije. Više o mogućnostima i ponudi LG televizora za 2020. možete pronaći ovdje.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!