Vijesti

Canon G3X: 1″ senzor i superzoom

 

G3X_01

 

Canon je predstavio novi napredni fotoaparat kojim se pozicionira u isti segment sa Sony RX10 i Panasonic FZ1000 modelima. GX3 posjeduje 1″ 20.2 Mp senzor, vjerojatno isti kojeg koristi i konkurencija a posebno se ističe sa zoom objektivom sa 24-600mm rasponom (25x zoom). Raspon blende je f2.8-5.6 i iako ova zadnja brojka ne zvuči dojmljivo mora se uzeti u obzir činjenica da u ovoj kombinaciji veličine senzora (ugrubo S16 format) i zoom raspona Canon nema konkurencije.

G3X_02

Proizvođač ističe magnezijsko kućište i zaštitu od prašine i vlage, što se sve više smatra kao korisna karakteristika i u ovom segmentu. Kamera podržava vrlo brzi autofokus u 31 točci i stabilizaciju slike u 5 osi od kojih su tri stabilizirane digitalno. U procesuiranju slike korišten je Canon procesor zadnje generacije Digic 6, te uz činjenicu da je uparen sa novom tehnologijom senzora nije nerealno očekivati vrlo dobru kvalitetu videa. S obzirom da Canon DSLR modeli još uvijek kaskaju u čitanju punog senzora i čistom skaliranju slike, lako je moguće da bi ovaj model mogao imati veću realnu rezoluciju videa nego DSLR modeli istog proizvođača.

G3X_03

Uređaj posjeduje najveći u segmentu 3.2″ LCD monitor sa touch kontrolom, no ne dolazi za elektronskim tražilom, koje se dodatno naplaćuje i montira na kućiśte. EOS sučelje preneseno iz DSLR modela trebalo bi omogućiti poznato okružje i praktično korištenje postojećim Canon korisnicima. G3X podržava Wifi i NFC za bežični prijenos podataka i kontrolu preko pametnih telefona i tableta. Hdmi izlaz omogućuje čisti nekomprimirani video feed a tu su i konektori za sluśalice i mikrofon.

Cijenom od 1000 dolara G3X pozicionira se između jeftinijeg Panasonic FZ1000 i skupljeg Sony RX10 i očekuje se na tržištu kroz mjesec dana.

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!