Digitalna televizijaDigitalna televizija u HrvatskojVijesti

Discovery Networks počinje s prodajom oglasnog prostora u Hrvatskoj

discovery-logo2014

Discovery Networks Central & Eastern Europe, Middle East and Africa (CEEMEA), dio Discovery Communicationsa te FOX Inter­national Channels (FIC), internacionalna multimedijska tvrtka u vlasništvu 21st Century FOX-a, vodeće Pay-TV kompanije, danas su najavile suradnju u pokre­tanju prodaje oglasnog prostora za Discovery Channel i TLC na hrvatskom tržiš­tu od rujna 2014. Kako bi oglašivačima i agencijama omogućio pristup svojim vodećim internacionalnim kanalima te povećao mogućnost dosega ciljane publi­ke, Discovery Networks CEEMEA je započeo suradnju s hrvatskim uredom FOX International Channels kao svojim predstavnikom na tržištu.

Dorota Zurkowska-Bytner, potpredsjednica Ad Sales Development-a za Discovery Networks CEEMEA, je izjavila:

“Discovery Channel i TLC poznati su i omiljeni kanali u Hrvatskoj. Pokretanje prodaje oglasnog prostora predstavlja važan napredak u pokazivanju naše predanosti tržištu i osiguravanja nenadma­šne ponude kvalitetnog sadržaja za mušku i žensku publiku našim oglašivačima. Ovo je značajan korak našeg razvoja u Hrvatskoj, a ujedno i znak da smo pre­poznali mogućnosti rasta na ovdašnjem tržištu oglašavanja.”

Pokretanjem prodaje oglasnog prostora Discovery Networks CEEMEA širi svoje poslovanje u Hrvatskoj s dodatnim fokusom na tržište na kojem je kompanija prisutna od 1999. godine i trenutno distribuira 8 kanala: Discovery Channel, TLC, Animal Planet, ID Investigation Discovery, Discovery Science, Discovery World, Discovery HD Showcase i Animal Planet HD. Discovery Networks CEEME­A će prodaju oglasnog prostora započeti na svoja dva vodeća kanala, Discovery Channelu (u Hrvatskoj se prikazuje 15 godina, a lokaliziran je od 2009.) i TLC-u (u Hrvatskoj se prikazuje 3 godine, a lokaliziran je od 2013.).

Tvrtka FIC u Hrvatskoj posluje od prosinca 2013., predstavljajući tržištu vlastite brendove koji uključuju kanale FOX, FOX Life, FOX Crime, National Geographic i 24Kitchen. Discovery Channel i TLC će biti prvi internacionalni kanali van FIC-a, koje će tvrtka zastupati.

“Ovo partnerstvo predstavlja uzbudljiv i značajan napredak u širenju FIC portfe­lja tematskog oglašavanja kao vodećeg u Hrvatskoj. Uključivanje Discovery ka­nala dodatno pojačava kvalitetu ponude oglasnog prostora vodećih Pay-TV brendova kroz koje našim klijentima uspješno  osiguravamo doseg do ciljanih skupina”, izjavila je Deborah Armstrong, izvršna potpredsjednica Advertising Sales-a za FOX International Channels Europe & Africa.

Prema posljednjem AGB Nielsen izvještaju za Hrvatsku, gledanost Discovery Channela je u prvoj polovini 2014. bila za 25% veća nego u istom periodu pret­hodne godine, dok je TLC u lipnju 2014. bio najgledaniji kanal koji ne prikazuje igrani sadržaj za ciljanu skupinu između 18 i 49 godina starosti. 64% gledatelja Discovery Channela pripada upravo ciljanoj skupini 18-49 godina starosti (prosjek za vodećih 5 kanala iznosi 38%), a ta brojka za TLC iznosi nevjerojat­nih 73%. Discovery Channel je uglavnom orijentiran prema muškoj publici koja čini 65% gledatelja, a TLC je prvenstveno namijenjen ženama – gledateljice čine 77% publike.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!