Analize tržištaVijesti

LG pretekao Samsung u isporukama Ultra HD panela u svibnju

lg-ultra-hd-2014

Druga najveća tehnološka kompanija u Južnoj Koreji, LG Electronics, pretekao je Samsung Electronics na globalnom tržištu što se isporuka Ultra HD TV panela tiče u mjesecu svibnju. Tajvanski Innolux Corp. je zadržao vodeću poziciju.

LG-jeve isporuke predstavljaju 27.6 posto svih UHD panela u svibnju, što je više od 22.2 posto koliko je uspio ostvariti Samsung, navodi se u podacima analitičke kuće DisplaySearch. Mjesec ranije, Samsung je imao 23.4%, dok LG 22.9%, što je gotovo polovica cjelokupnog tržišta UHD panela.

Iako je više od trećine svih UHD TV panela podrijetlom iz Innoluxa (36.7%), kompanijin udio na tržištu u velikom je padu. U siječnju je kompanija imala udio od čak 70%, no to se je brzo počelo mijenjati nakon što su LG i Samsung oštro krenuli u osvajanje tržišta plasiranjem UHD modela niže klase (no i niže klase kada je kvaliteta slike u pitanju – pogledajte recenziju Samsungovog UE50HU6900 televizora).

samsung-hu6900-uhd
Samsungov HU6900 je najpovoljniji UHD TV ove godine.

LG Display je isporučio 392.000 panela u svibnju, što je golem porast u odnosu na njih svega 26.000 u prosincu prošle godine, a kada je imao svega 6.5% udjela na tržištu.

Izvor: Korea Herald

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Digitalversus nije mjerilo nikakvo za recenzije, ali se slažem da je HU6900 smeče. Dok HU7500, pa nadalje su odlični i sigurno bolji od LG.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!