Home » Vijesti » Analize tržišta » LG pretekao Samsung u isporukama Ultra HD panela u svibnju

LG pretekao Samsung u isporukama Ultra HD panela u svibnju

lg-ultra-hd-2014

Druga najveća tehnološka kompanija u Južnoj Koreji, LG Electronics, pretekao je Samsung Electronics na globalnom tržištu što se isporuka Ultra HD TV panela tiče u mjesecu svibnju. Tajvanski Innolux Corp. je zadržao vodeću poziciju.

LG-jeve isporuke predstavljaju 27.6 posto svih UHD panela u svibnju, što je više od 22.2 posto koliko je uspio ostvariti Samsung, navodi se u podacima analitičke kuće DisplaySearch. Mjesec ranije, Samsung je imao 23.4%, dok LG 22.9%, što je gotovo polovica cjelokupnog tržišta UHD panela.

Iako je više od trećine svih UHD TV panela podrijetlom iz Innoluxa (36.7%), kompanijin udio na tržištu u velikom je padu. U siječnju je kompanija imala udio od čak 70%, no to se je brzo počelo mijenjati nakon što su LG i Samsung oštro krenuli u osvajanje tržišta plasiranjem UHD modela niže klase (no i niže klase kada je kvaliteta slike u pitanju – pogledajte recenziju Samsungovog UE50HU6900 televizora).

samsung-hu6900-uhd

Samsungov HU6900 je najpovoljniji UHD TV ove godine.

LG Display je isporučio 392.000 panela u svibnju, što je golem porast u odnosu na njih svega 26.000 u prosincu prošle godine, a kada je imao svega 6.5% udjela na tržištu.

Izvor: Korea Herald

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

  1. I ja sam među vlasnicima LG Ultra HD televizora, doduše moj je kupljen u lipnju. lol

  2. Digitalversus nije mjerilo nikakvo za recenzije, ali se slažem da je HU6900 smeče. Dok HU7500, pa nadalje su odlični i sigurno bolji od LG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

good-bad-ugly-4k-bluray2

Dobar, Loš i Zao stižu na 4K Ultra HD Blu-ray

Kino Lorber je objavio kako će izdati legendarni vestern Dobar, Loš i Zao (The Good, ...

TCL 55EP680 na testu – Dolby Vision i HDR10+ podrška zaokružena Android TV 9 platformom

Na test smo dobili TCL-ov novi model televizora koji se pojavio na našem tržištu. Radi ...