Home » Vijesti » Sharp napušta europsko tržište televizora – prodaje brand TPV Technologiesu?

Sharp napušta europsko tržište televizora – prodaje brand TPV Technologiesu?

sharp-2014

Japanski proizvođač potrošačke elektronike, Sharp, prestati će s proizvodnjom i prodajom LCD televizora u Europi, prenosi Broadband TV News. Kompanija je navela u priopćenju kako razmatra različite varijante restrukturiranja, no da još ništa nije odlučeno.

Sharp je 2007. godine otvorio tvornicu u Poljskoj za proizvodnju LCD televizora, no bez obzira na to kompanijini televizori su imali samo 1.6% europskog TV tržišta prošle godine, navodi NPD DisplaySearch.

Kako navodi izvor, Sharp planira outsourcing europske TV prodaje tajvanskom TPV Technologiesu. Predložena je i prodaja poljske tvornice. Ako prodaja bude uspješna, Sharp bi dobivao naknadu za licencu koja omogućuje TPV-u korištenje njegovog imena u Europi. Podsjetimo se, Philips je to isto učinio 2012. godine i nakon prvotne podjele udjela Philips 30% – TP Vision 70%, 2014. godine prodao je i preostalih 30% udjela TP Visionu.

Osim TV poslovanja, Sharp je također u pregovorima s turskim Vestelom oko proizvodnje bijele tehnike sa Sharpovim imenom.

Sharp ima oko deset prodajnih jedinica u Europi. Prema Nikkeiu, Sharp planira otpustiti oko 300 ljudi, što je oko 10% njegove radne snage u Europi. Daljnji otkazi bi mogli uslijediti ako se poljska tvornica televizora uspije prodati.

 sharp-quattron-pro

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*