Vijesti

Sharp napušta europsko tržište televizora – prodaje brand TPV Technologiesu?

sharp-2014

Japanski proizvođač potrošačke elektronike, Sharp, prestati će s proizvodnjom i prodajom LCD televizora u Europi, prenosi Broadband TV News. Kompanija je navela u priopćenju kako razmatra različite varijante restrukturiranja, no da još ništa nije odlučeno.

Sharp je 2007. godine otvorio tvornicu u Poljskoj za proizvodnju LCD televizora, no bez obzira na to kompanijini televizori su imali samo 1.6% europskog TV tržišta prošle godine, navodi NPD DisplaySearch.

Kako navodi izvor, Sharp planira outsourcing europske TV prodaje tajvanskom TPV Technologiesu. Predložena je i prodaja poljske tvornice. Ako prodaja bude uspješna, Sharp bi dobivao naknadu za licencu koja omogućuje TPV-u korištenje njegovog imena u Europi. Podsjetimo se, Philips je to isto učinio 2012. godine i nakon prvotne podjele udjela Philips 30% – TP Vision 70%, 2014. godine prodao je i preostalih 30% udjela TP Visionu.

Osim TV poslovanja, Sharp je također u pregovorima s turskim Vestelom oko proizvodnje bijele tehnike sa Sharpovim imenom.

Sharp ima oko deset prodajnih jedinica u Europi. Prema Nikkeiu, Sharp planira otpustiti oko 300 ljudi, što je oko 10% njegove radne snage u Europi. Daljnji otkazi bi mogli uslijediti ako se poljska tvornica televizora uspije prodati.

 sharp-quattron-pro

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!