Audio-video uređajiSony (Japan)Vijesti

Sony u Arena Centru demonstrirao mogućnosti BRAVIA linije televizora

sony-arena-performance-braz

Kao službeni partner Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, Sony je ovu godinu tehnološki podredio postizanju spektakularnog korisničkog iskustva kroz impresivnu liniju BRAVIA televizora i neizostavan čimbenik tehnološkog napretka u budućnosti video sustava – 4K tehnologiju.

Još početkom ove godine Sony je na najvećem sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu (CES) prvi puta javnosti predstavio najsvježije adute iz BRAVIA linije televizora koji su, sukladno inovativnosti i težnjama vrhunskoj kvaliteti tako svojstvenih Sony tehnologiji, ponudili potpuno nove i uzbudljive načine istraživanja i interakcije s najdražim televizijskim sadržajima.

Tri serije u sedam modela prijemnika čine liniju 4K uređaja, dok Full HD uključuje šest serija od 14 modela. Zadivljujuće slike, vrhunski zvuk te impresivan dizajn krase sve modele unutar nove linije, a među brojnim novim i impresivnim značajkama ističu se inovativni „Wedge“ dizajn, One Flick Entertainment te – ono što će strastveni nogometni fanovi diljem svijeta najviše cijeniti – Live Football način rada.

Stadionska akustika u dnevnom boravku

sony-w955-header

Live Football način rada omogućuje maksimalnu optimizaciju slike i zvuka te gledatelja smješta u sam centar zbivanja na dan utakmice te u potpunosti stvara atmosferu koja je inače bila „rezervirana“ samo za osobe koje se nalaze na stadionu, s obzirom da se efekt „zvuka uživo“ temelji na autentičnim akustičnim mjerenjima sa samog stadiona. Sve modele krasi glatko i interaktivno sučelje koje integrira vijesti i najzanimljivije trenutke koji se nalaze na FIFA-i, a jednim dodirom gumba moguće je isključiti glas komentatora kako bi se postigla maksimalna usredotočenost na detalje utakmice.

Optimizacija prostora

sony-kdl-55w905

S obzirom da veličina ekrana rasta iz dana u dan, stabilnost slike osigurana je uz novi i inovativan „Wedge“ dizajn. Spuštanjem gravitacijskog centra televizora postiže se manja veličina postolja od konvencionalnih prijamnika što znači da uređaj može biti postavljen uza zid ili na uzak stol bez potrebe za velikim i nespretnim stalkom. Pritom korisničko iskustvo ne pati nimalo jer je, uz mogućnost optimizacije prostora, zvuk poboljšan većim kapacitetom zvučnika. Povezivanje je također jednostavnije pomoću replikatora priključaka tako da je i kabele moguće urednije organizirati.

Savršena (One Flick) intuicija

sony-2014-remote

Sve BRAVIA modele krasi intuitivno sučelje kojem se pristupa pomoću jednostavnog „One-Flick“ upravljača. One-Flick Entertainment omogućuje potpunu i nesmetanu kontrolu nad sadržajima. Samo jedan pokret (flick) dovoljan je kako bi se prolazilo i organiziralo kroz omiljene sadržaje, TV kanale, preporučene video zapise, fotografije na mreži, kao i internetske sadržaje poput YouTubea. Brzo pokretanje upravljača izravno upućuje korisnika na sadržaj koji želite gledati, bez dodatnog zadržavanja, a potrebno je manje od dvije sekunde kako bi se uređaj ili zahtjevnije aplikacije (poput YouTubea) pokrenule s home pagea. Bit je u zabavi dijeljenja. Novi Social Viewing upotpunjuje interaktivnu značajku BRAVIA televizora. Social Viewing omogućuje praćenje Tweetova o sadržaju koji se prati te istovremeno dijeljenje dojmova s prijateljima i obitelji putem Skypea.

4K rezolucija / revolucija (BRAVIA X85, X9, X95)

sony-arena-tv-presentation

Modeli koji podržavaju 4K tehnologiju pružaju četiri puta više detalja u odnosu na Full HD te će gledatelju donijeti oštrije, čišće i živopisnije iskustvo nego ikad prije. Bilo da je riječ o 4K, Blu-ray, TV ili internetskim videozapisima – rezolucija je poboljšana, a, slika moćnija.

Prvi prikaz Sonyjeve W9 serije Full HD televizora >>

Recenzija Sony 42W705 Full HD televizora >>

Prvi prikaz Sonyjeve W6 serije Full HD televizora >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!