Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Samsung najavio 3D plazma HDTV kontrasta 1,000,000:1

Samsung najavio 3D plazma HDTV kontrasta 1,000,000:1

Samsung 3D plazma ultra visokog kontrastaNakon što je Sony na CES sajmu u siječnju ove godine prestavio OLED ekrane kontrasta milijun naprema jedan, Samsung je odlučio učiniti sličan potez, te je najavio plazmu istog kontrasta, uz mogućnost prikaza 3D videa.

Samsung-ova plazma imena PAVV Cannes 450 Plasma HDTV nudi izuzetno visoki kontrast zahvaljujući Cell Light Control tehnologija, a koja bi gledatelju trebala dati izuzetno vjerni prikaz video materijala. Kako u zadnje vrijeme proizvođači izmišljaju razne kontraste i načine mjerenja istih, ovu ćemo brojku uzeti s dozom rezerve, te pričekati dok se televizor ne pojavi na tržištu.

Zanimljiva je mogućnost 3D prikaza slike, što je moguće doživjeti upotrebom specijalnih naočala koje možete koristiti za gledanje filmova ili igrane igara. Ponovno jedna od mnogo puta reklamiranih tehnika, no u praksi gotovo pa uvijek razočaravajuća. Dobra je vijest što će uz televizor dolaziti naočale, te PC softver za gledanje filmova i igara u3D tehnici.

U televizor će biti integrirana i Digital Natural Image engine + (DNIe+) tehnologija, a koja će se pobrinuti za vanjski šum, kontrast, ne način prikaza boje.
The new Samsung 3D Plasma TV will ship with glasses and PC software to watch games and videos in 3D.

Samsung je za sada najavio ovaj televizor samo za Koreju, no očekuje se da će biti lansiran i u SAD-u ove godine.

Izvor: i4u.com

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

One comment

  1. BILA BI POŽELJNA RECENZIJA ISTE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*