Home » Filmovi » Red Tails – najnovije produkcijsko ostvarenje Georga Lucasa od 6. rujna u kinima

Red Tails – najnovije produkcijsko ostvarenje Georga Lucasa od 6. rujna u kinima

red-tails-header

Od 6. rujna u CineStar kina dolazi novi film ratne tematike, izvršnog producenta Georga Lucasa. Osim što su pojedine scene snimane u Istri, Red Tails je prvi film koji koristi Auro 3D tehnologiju za kreiranje realističnije zvučne atmosfere. Obzirom na brojne scene snimane u zraku i s mnogo aviona koji lete oko kamere, vjerujemo da će film biti pravi užitak za pogledati u jednoj od Extreme dvorana gdje su Barcovi 3D Auro 11.1 sustavi instalirani.

Najnovije produkcijsko ostvarenje Georga Lucasa, u režiji Anthonyja Hemingwaya, bavi se lekcijom iz mračne američke ratne povijesti. Riječ je o epskom ratnom spektaklu temeljenom na istinitim događajima o ‘Tuskegee pilotima’ koji prati segregaciju crnih vojnika u vrijeme Drugog svjetskog rata. Riječ je o američkoj postrojbi sastavljenoj isključivo od afro-američkih pilota, koja se borila za vrijeme Drugog svjetskog rata i stekla kultni status. Postrojba je ispočetka osnovana zbog reklamnih razloga, ali su se njezini vješti piloti itekako iskazali na bojištima Italije i sjeverne Afrike.

Glavne uloge u filmu utjelovljuju Cuba Gooding Jr. i Terrence Howard.

Izvršni producent George Lucas razvijao je ovu priču 23 godine i angažirao grupu vrhunskih stručnjaka i glumaca kako bi odao počast stvarnim herojima. U tradiciji Lucasfilma, inspirativni triler može se pohvaliti živopisnim detaljima, najmodernijim vizualnim efektima i sjajnim zvukom.

Grupa je to mladića koji su gurnuti u nemoguću situaciju i, unatoč malim izgledima, odrade fenomenalan posao i postaju heroji – stvarno su vitezovi suvremenog doba. Vjerovao sam da se o njihovoj priči može snimiti veliki film, inspirativan film koji bi pokazao kroz što su sve ti momci prošli da bi patriotski služili svojoj zemlji i pomogli svijetu izboriti se protiv zala fašizma. To je zadivljujuća priča i želio sam ju ovjekovječiti.” rekao je Lucas.

Ne propustite pogledati inspirativnu priču o herojima Drugog svjetskog rata koja je dijelom snimana u Lijepoj našoj!

U multipleksima CineStar i ostalim kinima od 6. rujna.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*