Tutorijali/uputeVodiči

Video upute: Kako podesiti sliku na Samsung 55F9000 UHD televizoru?

 samsung-f9000-podesvanje

Prvi Ultra HD televizor za koji objavljujemo upute i pregled postavki dobivenih nakon kalibracije jest Samsungov 55F9000 model, trenutno najpovoljniji televizor nove generacije na našem tržištu. Unatoč tomu što se radi o Ultra HD televizoru, Samsung je zadržao istu paletu opcija za podešavanje za sve koji žele postići najbolju kvalitetu slike ovog -već tvornički odlično podešenog – televizora. Podešeni parametri koji se mogu vidjeti u videu su dobiveni provedbom ISF kalibracije uz SpectraCalov CalMAN softver u verziji 5.2.

Iako je prava kalibracija svakog televizora neophodna za najbolji rezultat, praćenje ovih uputa će pomoći da slika na vašem televizoru bude najbliža ciljanim vrijednostima, te da razna nepotrebna procesiranja budu isključena. Ovo posebno vrijedi za kontrolu oštrine slike, a koja kod Ultra HD televizora dobiva dodatno značenje s obzirom na skaliranje danas najpopularnije Full HD rezolucije, kao i onih nižih na daleko veći broj piksela nego što je to do sada bio slučaj.

Cijela recenzija Samsung F9000 televizora >>

Što je Ultra HD – edukativan članak >>

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!