Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Samsungova Auto Depth Enhancer tehnologija za zakrivljene ekrane

Samsungova Auto Depth Enhancer tehnologija za zakrivljene ekrane

samsung-auto-depth-enhancer

Zakrivljeni ekrani i 3D televizori imaju nešto zajedničko – niti jedno niti drugo korisnici posebno ne obožavaju niti žele imati u idućem televizoru koji će kupiti. No, Samsung je odlučio iskoristiti najbolje od oba svijeta i predstaviti tehnologiju za poboljšanje dubinske perspektive slike bez potrebe za nošenjem 3D naočala. Zanimljivo?

Tehnologija Auto Depth Enhancer se zasniva na algoritmu koji je posebno dizajniran za zakrivljene ekrane i koji kroz analizu segmenta slike automatski prilagođava kontrast za bolji osjećaj dubine i prostora. Glavna prednost ove tehnologije zasigurno nije postizanje uravnotežene slike koja prati karakteristike originalnog zapisa jer se lokalnim utjecajem na kontrast mijenja balans slike, već stvaranje trodimenzionalnog efekta bez korištenja 3D naočala. Ako je algoritam onako dobar kako ga Samsung opisuje, ovo bi mogla biti interesantna tehnologija koja će nas osloboditi dosadnih 3D naočala.

This is augmented by Samsung’s proprietary Auto Depth Enhancer, an algorithm that analyzes regions of images and automatically adjusts contrast for a greater sense of depth on the company’s new Curved TVs and it gives a 3D effect without glasse

Dok se prvi primjerci ne pojave u trgovinama i dok ne provjerimo tehnologiju uživo, pogledajte kako se Samsungovi djelatnici zabavljaju na temu savitljivih ekrana:

Simpatični su, zar ne?

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*