Audio-video uređajiVijesti

Bose lansira dva soundbar audio sustava visoke klase

Copyright Bose Corporation

Američki Bose, kompanija poznata po svojim audio rješenjima visoke kvalitete i pripadajuće cijene, proširila je paletu kućnih kina soundbar modelima Lifestyle 135CineMate 1 SR. Bose naziva ovakve sustave 1-speaker home theater, a zapravo se sastoje od široke zvučničke kutije sa stereo zvučnicima i pojačalom, te subwooferom koji pokriva niske tonove. Kako to obično biva s ovim proizvođačem, cijene neće biti za prosječni džep – napredniji model Lifestyle 135 nosi cijenu od 2499 am. dolara, dok je jednostavniji CineMate 1 SR povoljniji čak tisuću dolara.

Lifestyle 135

Bose

Iako ih imaju tek dva u ponudi, Bose naziva Lifestyle 135 svojim najboljim soundbar kućnim kinom. Sustav se sastoji od centralne jedinice na koju se povezuju zvučnici i ostale komponente u sustavu poput Blu-ray reproduktora, igrače konzole itd. Ukupno su dostupna tri HDMI ulaza, a tu su još dva seta komponentnih ulaza, digitalni optički i ostali ulazi i izlazi koji prekrivaju čitavu stražnju stranu uređaja. Docking stanica za iPod/iPhone se povezuje dodatnim adapterom kako se ne bi narušio uniforman dizajn komponente, a koja sadrži tek ime proizvođača u donjem dijelu konveksnog pokrova. Soundbar jedinica je slične kombinacije boja i prema fotografijama izgleda jednostavno i neupadljivo, male visine tako da može bez problema biti postavljen ispod televizora na stalku. Na kraju, tu je Accoustimass subwoofer koji bežično komunicira s centralnom jedinicom, slično kao i nedavno testirano LG-jevo kućno kino HLX56S. Daljinski upravljač crne boje poseban je po malenom LCD zaslonu na kojem se mogu prikazivati imena pjesama koje se reproduciraju ili ostale informacije ovisno o ulazu. Kalibracijski mikrofon je uključen u pakiranje.

CineMate 1 SR

Bose

Ukoliko cijena jačeg modela vam nikako ne odgovara financijskom planu, a baš želite Boseov kompaktan sustav, CineMate 1 SR bi mogao biti rješenje za vas. Za 1499 am. dolara kupac dobiva soundbar i bežični Accoustimass subwoofer, a kako je izostala centralna jedinica, sva se povezivanja vrše na nekoliko ulaza na soundbaru. Radi se redom o audio ulazima, digitalnom koaksijalnom i optičkom, te analognom RCA stereo, te se na njih može povezati TV prijamnik i umjesto njegovih ograničenih zvučnika koristiti Boseovo rješenje. Daljinski upravljač je jednostavnije riješen i ne sadrži LCD zaslon, a u pakiranju i u ovom slučaju Bose isporučuje kalibracijski mikrofon.

Zgodna značajka kod oba rješenja jest automatsko prepoznavanje je li soundbar postavljen na policu ili na zid – zvučnici su tako koncipirani da bi kvaliteta reprodukcije trebala biti jednaka u oba slučaja montaže. U svakom slučaju, Boseova soundbar rješenja nisu za one koji traže povoljno rješenje i ne pate na imena i dizajn, no prethodna iskustva nam govore da od ovog proizvođača možemo očekivati visoku kvalitetu zvuka i završne obrade svojih proizvoda. Ukoliko nam se pruži prilika, testirati ćemo barem jedno od rješenja.

Fons: TrustedReviews, Bose službena web stranica, slike u vlasništvu Bose Corporation

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

    1. neopravdano velike cijene prije bih se tako izrazio,za te novce koliko oni traže za svoje sustave dobiju se puno bolji zvučnici.pozz

      1. To sam i mislio samo sam se pogresno izrazio, kupis B&W i zavrsis sa zvucnicima, mada mogu jos pojedine firme doci u obzir.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!