Toshiba (Japan)Vijesti

Toshiba osniva novu kompaniju za lifestyle proizvode i usluge

toshiba-2014

Korporacija Toshiba najavila je osnivanje nove kompanije “Toshiba Lifestyle”, koja će provoditi globalne poslovne aktivnosti u području vizualnih proizvoda i kućanskih aparata. Kompanija će započeti s radom 1. travnja 2014., s početkom nove fiskalne godine, kao članica Toshibine grupe za lifestyle proizvode i usluge (Lifestyle Products & Services), poslovne grupacije zadužene za poslovanje Toshibinog sektora za PC, TV i bijelu tehniku.

Do sada je poslovanje u području vizualnih proizvoda obavljala Toshibina kompanija „Digital Products & Services“. Zahvaljujući spajanju s kompanijom „Toshiba Home Appliances“, koja je do sada bila zadužena za kućne aparate i bijelu tehniku, od nove članice Toshiba grupe očekuje se optimizacija troškova u svim segmentima poslovanja, kao i učinkovitije upravljanje resursima u područjima koja uključuju ljudske resurse i logistiku.

Kako bi se osiguralo brzo donošenje odluka o ključnim strateškim područjima i razvoju proizvoda te da bi se postigla maksimalna sinergija ove integracije, osnovat će se novi projektni timovi za regionalnu strategiju i planiranje proizvoda za inozemna tržišta koji će biti pod neposrednim nadzorom predsjednika kompanije.

Konsolidacijom centralnog stožera u Toshibinom kompleksu Ome u zapadnom Tokiju, ojačat će suradnja između odjela prodaje i razvoja tehnologija što će pridonijeti ukupnom povećanju učinkovitosti.

Istraživanje i razvoj poslovanja grupacije „Lifestyle Products & Services“, uključujući i PC segment, ujedno će se integrirati u organizaciju kompanije „Digital Products and Services“. Za očekivati je da će ovaj pristup doprinijeti inovacijama cjelokupne tehnologije, liniji proizvoda i promociji stvaranja proizvoda s velikom dodatnom vrijednošću.

Kompanija „Toshiba Lifestyle“ će se sa svojim poslovnim aktivnostima usredotočiti na jačanje prodaje u inozemstvu, posebno na tržištima u razvoju, uključujući Jugoistočnu Aziju i Bliski Istok. To će ujedno kanalizirati resurse i sredstva kompanije na područja velikih potencijala kao što su pametni kućanski aparati i usluge u oblaku, koje će povezati TV i bijelu tehniku u jedinstvenu mrežu, kao i prodaja poslovnih B2B proizvoda poput profesionalnih ekrana za profesionalnu primjenu.

Toshiba će nastaviti s jačanjem poslovanja u području lifestyle proizvoda i usluga stvaranjem sinergije integriranih aktivnosti digitalnih proizvoda i bijele tehnike i ubrzanim predstavljanjem novih proizvoda i usluga koje su zasnovane na zajedničkim tehnologijama u oba segmenta poslovanja.

Podaci o novoj kompaniji

  • Naziv kompanije: Toshiba Lifestyle Co., Ltd
  • Datum osnivanja: 1. travnja 2014.
  • Direktor: Toshiro Ishiwatari
  • Broj zaposlenih: Oko 1.400
  • Kapital: 13.500 milijuna jena
  • Lokacija: Suehiro-Cho, Ome, Tokio
  • Osnovna djelatnost: razvoj, proizvodnja i prodaja TV uređaja i bijele tehnike

Izvor: Toshiba PR

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!