Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Toshiba 2014 TV line-up – prvi detalji

Toshiba 2014 TV line-up – prvi detalji

toshiba-2014-lineup

Japanska Toshiba je otkrila prve detalje novih Full HD televizora koji će se pojaviti na tržištu počevši od svibnja, objavio je danski FlatPanelsHD. Predstavljeni su modeli serija L7, L6, L4 i L3, dok Ultra HD modeli za sada nisu otkriveni. Jedna od zanimljivosti jest što će se direktno LED pozadinsko osvjetljenje naći u srednjoj i visokoj klasi – serijama L6 i L7.

Lokalno zatamnjenje najbolji rezultat ostvaruje na televizorima s direktno postavljenim LED diodama iza zaslona, no zbog visoke cijene mnogo su češća pojava tzv. bočno osvjetljeni LED LCD televizori. Kombinacijom  naprednog tipa osvjetljenja i preciznih Hollywood predložaka za sliku, kompanija ima potencijal istaknuti se ove godine na tržištu na kojem će ponovno dominirati bočno osvjetljeni LED LCD modeli, posebno ako cjenovno bude konkurentna.

No, kvaliteta slike nije razlog zbog kojeg se Toshiba ne nalazi na našim listama preporuka televizora, već zbog vrlo sporog sučelja, loše multimedijalne podrške i ograničene Smart TV platforme za našu regiju.  Prema prvog fotografiji nove Smart TV platforme, vidimo kako je istoj udahnuta nova paleta boja i kako će isti raspored kao i prošle godine biti prisutan na novim modelima. Vizualno platforma sada izgleda neusporedivo bolje u odnosu na bljedunjavu prošlogodišnju inačicu, a ako je kompanija popravila brzinu odziva i povećala broj (kvalitetnih) aplikacija, možda ćemo ove godine imati više atraktivnih modela za usporedbu.

toshiba-2014-smarttv

Toshiba napokon unosi boju u svoju Smart TV platformu.

 

Što se ostatka tehničkih karakteristika tiče, L7 serija će posjedovati polarizacijski 3D prikaz i CEVO procesor slike, a biti će dostupna u dijagonalama od 42″, 47″ i 55″. Po svemu sudeći, u novim Toshibama serije 7 će biti ugrađeni LG-jevi IPS paneli, što u prijevodu znači dobar prikaz boja i postojanost iz širokog kuta gledanja, no isto tako i nizak nativni kontrast sa slabim prikazom crne boje. Toshiba navodi kako će s lokalnim zatamnjenjem drastično povećati kontrast – živi bili pa izmjerili.

Nešto povoljnija serija L6 će biti 2D i neće posjedovati CEVO procesiranje, no kao i L7 serija posjedovati će direktno LED pozadinsko osvjetljenje za ujednačen prikaz. L6 serija će biti dostupna u veličinama od 42″ i 37″.

Korak ispod je L5 serija, a u kojoj se ponovno vraća 3D mogućnost – ovoga puta aktivnog prikaza, te s bočno postavljenim LED osvjetljenjem. Dostupne dijagonale su 40″ i 48″. 48″ je nova dijagonala koju će proizvoditi Samsung, te će ista zamijeniti dosadašnju veličinu od 46″.

Na kraju, tu su modeli najniže serije L3, od 24″ do 48″ velikih dijagonala. Smart TV platforma će biti uključena, no s ograničenjima u odnosu na serije L6 i L7.

Cijene još nisu objavljene.

Izvor: FlatPanelsHD

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

  1. Poštovani
    Vrijedi li toshiba serije 7 smart tv 3d 47 inča 4300kn?
    Možete li mi dati kakav savjet? Kupiti ili ne?
    Raspolažem sa cca 4000-4500 kn i htio bi da je 47 inča i 3d radi konzola.
    Hvala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*