Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Umjesto 46″ uskoro 48″ veliki televizori sa Samsungovim panelima

Umjesto 46″ uskoro 48″ veliki televizori sa Samsungovim panelima

samsung-48-inch-led-lcd

Samsung je usavršio proces rezanja velikih “matičnih” panela na veličinu od 48″ (122 cm), tako da ćemo od ove godine susretati novu, 5 centimetara veću dijagonalu na televizorima koji će koristiti proizvođačeve panele. Podsjetimo, Samsung je do sada proizvodio 117 cm (46″) velike zaslone i njih ugrađivao u vlastite modele, kao i prodavao ih drugim proizvođačima. S druge strane, LG-jevi televizori u segmentu 40″ – 49″ su oduvijek bili “koji inč veći”, pa je tako LG Display proizvodio 42″ i 47″, dok je Samsung  proizvodio 40″ i 46″.

Osim što će novi modeli biti 5 centimetara veći, vjerujemo da je proces usavršavanja izrade većih panela napravljen i s ciljem da se ponudi veća dijagonala od konkurenta LG-ja, a koji će od ove godine prednosti imati samo kod 42″ modela. Prema prvoj slici vidljivo je kako novi modeli neće imati tanji okvir da budu unutar istih gabarita, premda ponovno možemo očekivati vrlo tanke okvire kod modela viših serija.

Samsung i Sony bi trebali koristiti nove 48″ panela, a kompanije također navode kako će veličina od 46″ (117 cm) ubrzo isčeznuti – prošle godine je nestajanje počelo s plazmama, a koje nisu bile dostupne u toj dijagonali kao godinu ranije.

Izvor: Digital Versus

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*