Home » Vodiči » Tutorijali/upute » Video upute: Kako presložiti listu kanala na LG televizorima?

Video upute: Kako presložiti listu kanala na LG televizorima?

lg-channel-list

U novom nastavku video uputa pokazati ćemo kako u svega nekoliko koraka vlasnici LG Smart televizora mogu posložiti listu kanala po vlastitim željama.

Lista koju LG televizor napravi nakon skeniranja digitalnih frekvencija vrlo vjerojatno neće odgovarati redoslijedu na koji su korisnici obično naviknuti (npr. da je na prvom mjestu HRT 1, zatim HRT 2, RTL, Nova TV), stoga je potrebno kanale ručno presložiti. Problem jest što lista svih kanala može biti podugačka, posebno ako imate model s ugrađenim DVB-T2 prijamnikom, pa onda čak i ako presložite prvih desetak programa koje ćete gledati, svi programi ostaju dostupni. Postoji opcija da označite sve koje želite da televizor preskače, no tu ponovno može biti dosta klikanja i gnjavaže. Trebamo elegantnije rješenje!

Lista favorita

Najjednostavnija metoda jest označavanje programa koje želite gledati i dodavanje istih u listu favorita. Za razliku od Philipsovih televizora, LG nudi čak četiri liste favorita tako da možete u jednoj imati programe u standardnoj rezoluciji, u drugoj one u HD-u, u trećoj samo sportske itd. No ako želite samo jednu listu s programima po želji, ovo je najjednostavnija i najbrža metoda u kojoj se svatko može snaći.

U videu je za demonstraciju korišten LG-jev 47LA860V LCD televizor, no procedura se može iskoristiti i na ostalim modelima iz proizvođačevog lineupa za 2013. godinu.

Više detalja u videu:

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

10 komentara

 1. Darko,
  da li se negdje u postavkama ovog TV-a može vidjeti jačina i kvaliteta signala kojeg hvata DVB-T antena, kako bi znali antenu postaviti na optimalnu poziciju (ovo ima većina TV-a kao i eksternih DVB-T receivera).
  Hvala na odgovoru.

 2. OK je ovaj način sortiranja za one koji imaju magični daljinac, međutim jako je zamorno za nas koji nemamo ovaj daljinac, pa još kad imamo digitalnu kablovsku sa stotinjak kanala… živi smor, treba mi pola dana da sve posložim… i na kraju skontam da sam neki program trebao staviti na neko drugo mjesto, a nema mogućnosti “umetanja” programa, već kad recimo program sa pozicije 90 hoću da umetnem na 20 on će zamjeniti ovim programima, neće sve iznad 20 pomjeriti za jednu poziciju… i onda moram korak po korak pomjerati…Zato postoji drugi lakši način… to je pomoću “ChanSort” programa. preporučujem korištenje zadnje verzije: http://sourceforge.net/projects/chansort/files/
  Prvo treba skinuti listu kanala sa TV-a, to se radi tako da umetnemo USB u TV, zatim stisnemo tipku “Settings” i držimo dok se ne pojavi info u gornjem dijelu ekrana, onda brzo stisnemo tipke: 1 1 0 5 i onda OK, pojaviće nam se skriveni meni na kome odaberemo “USB Cloning”pa onda “Send to USB” i lista kanala će se kopirati na USB. Izvadimo USB, prikopčamo na komp, pokrenemo ChanSort, učitamo listu sa USB-a i pri učitavanju odaberemo “Modify current list” a onda je lako sa mišom prevlačiti programe gdje nam odgovara, postavljanjem na poziciju između druga dva programa (treba se pojaviti crni trokutić). Slaganje se ovako brzo završi, a kad smo zadovoljni željenim redosljedom snimimo izmjene, Uštekamo USB u TV i ponovimo gornju proceduru samo sad umjesto “Send to USB” uradimo učitavanje nove liste. Kad se lista učita TV će se isključiti, a nakon ponovnog uključenja imamo novu listu…
  Pozdrav

 3. Za model 42La667s , kad izlista sve kanale ,samo 4 programa su dtv , ostale ne imenuje :-( , tako da je vrlo teško složiti mi programe kako želim, ili ja nešto krivo radim . Imali tu pomoči ?
  Hvala !

  • Pozdrav Suzana,

   Da, to je problem i čudno da kanali nemaju svoja imena. Pogledao sam sada koje opcije izbornik za preslagivanje kanala nudi, no ne vidim mogućnosti upisivanja imena. Mislim da je jedino rješenje da prema danim uputama presložite kanale, no tako da prethodno znate pod kojim brojem je koji od programa i onda da kreirate listu favorita s onima koje želite.

   • Može se to posložiti po imenima,ali je naporno.Prvo treba znati na kojoj frekvenciji emitira koji kanal.To se sazna kad upalite kanal i pritisne najčešče srednji botun na daljinskom te se pojavi traka na vrhu tv na kojoj piše frekvencija.Svaki kanal treba posebno zapisat.Onda se ode na postavke i ručno podešenje kanala.Pod naziv piše ona frekvencija sa tv-a.Kada se klikne na to može se upisati 4 slova.Obavezno na izlazu pritisnuti spremi.Zeznuto je,ali jedanput se napravi.

 4. Pozdrav Darko !

  Mozete li objasnit kako se moze obrisat neki program sa liste koji je slucajno zabunom zavrsio na njoj? Ili kako obrisat cijelu listu? Imam LG 42LV570S, i do sad mi nikako to ne uspjeva. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

 5. postovani,
  imam model televizora LG 32LB570B-ZB.Imam problem sto ne mogu da umemorisem kanale kod digitalne televizije..sve lepo odradim,i kad ukljucim ponovo TV sve je vraceno kako je bilo..tv mi je automatski nasao kanale ali po redusledu koji meni ne odgovara..nemam magic daljinski nego imam najobicniji,koji sam dobila prilikom kupovine..da li mozete da mi objasnite kako da poredjam kanale po redu,a da mi se ne izbrisu?hvala..

 6. Bok društvo pošto je ovde reč o LG tv .Kupil novi LG TV LM6300PLA . Nagnjavil sam sedok nisam skužil kak se sortiraju kanali i to rešil. Sad se pojavil drugi problem kak podesit postavke za motor tj USALS da li je neko uspio rešit taj problem . Molio bi da mi kažete koji je postupak za to. HVALA

 7. Bog prijatelji
  Ima li neko iz Zagreba ko bi bio voljan a i zna napraviti calibration sa mikrofonom za kućno kino
  ja sam to radio ali Atmos zvučnici mi slabo rade tj slabo se čuju
  evo moje opreme
  OLED TV LG OLED55C9PLA.AEU, Smart—14.02.2020
  AV RECEIVER DENON AVR-X1300W
  Samsung UBD-K8500 UHD Blu ray player
  HiMedia Q10 Pro Media player Android 7
  Zvučnici
  BOWERS & WILKINS HTM62 S2 CENTAR
  Bowers & Wilkins 606 front speakers
  Bowers & Wilkins DM 302 surround speakers
  Dali Alteco C-1 Atmos Speakers
  Jamo E4SUB.4
  HDMI kablovi
  Kabel AUDIOQUEST HDMI PEARL 1,5 m

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*