Home » Vodiči » Tutorijali/upute » Video upute: Kako smanjiti kašnjenje slike na LG Smart televizorima?

Video upute: Kako smanjiti kašnjenje slike na LG Smart televizorima?

input-lag-reduction

Uz napredne Smart značajke, brojne stavke za procesiranje slike i atraktivno sučelje, kašnjenje slike (eng. input lag) u slučaju spajanja računala i konzola na televizor problem je koji uočava sve više korisnika. Kašnjenje susrećemo na svim digitalnim zaslonima, od LCD-a i plazmi pa sve do OLED-a. Kako ga riješiti – otkrivamo na primjeru LG-jevog televizora 47LA860V.

Kašnjenje slike najlakše se može uočiti nakon spajanja računala na televizor kako bi on služio kao veliki monitor za gledanje filmova, igranje igara ili jednostavno surfanje na velikom ekranu. Pokazivač miša u takvim slučajevima može osjetno kasniti i to može smetati korisnika, posebno zato što kod monitora za računalo iako prisutno, kašnjenje je značajno manje. No, rješenja za ovaj problem ima i u slijedećem videu ćemo pokazati koje je korake potrebno napraviti da bi se kašnjenje slike smanjilo i da korištenje bude ugodnije.

Koliko malo ulazno kašnjenje treba biti da se ne uočava? Idealno ispod 30 ms, no glavnina televizora danas dostupnih ne postiže tako dobar rezultat. Za provjeru kašnjenja po proizvođačima savjetujemo Input Lag Test Database koju je napravio britanski HDTVtest.

Za one koji žele vidjeti kako izgledaju različita kašnjenja slike, pogledajte video na ovoj stranici >>

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*