Audio-video uređajiPhilipsVijesti

Philipsovi televizori osvajaju nagrade za inovativan dizajn

philips-designline-award

International Forum Design GmbH u Hanoveru je Philipsovim televizorima dodijelio „iF nagradu za dizajn proizvoda 2014.“. Okrunjeni modeli su DesignLine PDL8908 i 47-inčni PFL7108S srebrne boje. Za razliku od modela PDL8908 koji se svojim golemim staklenim pročeljem ističe na tržištu, PFL7108S model nas tako osobito i ne impresionira svojim dizajnom, te smatramo da na tržištu postoje daleko inovativnije oblikovani televizori. No, nagrada je dodijeljena, a više detalja o nagrađenim modelima možete pročitati u nastavku.

Philips DesignLine s nekonvencionalnim TV dizajnom (na slici gore)

Nekonvencionalan izgled Philips DesignLine televizora savršeno se uklapa u moderne stambene prostore. Philipsovi dizajneri su standardni dizajn televizora na stalku ili zidnom nosaču zamijenili staklenom površinom koja seže sve do poda i koju je dovoljno nasloniti na zid. Uzorak crne boje na staklu, odnosno TV uređaju „spušta se“ produljenim dijelom prema podlozi. Kako je uzorak sve rjeđi i rjeđi, prozirno staklo sve više dolazi do izražaja, a televizor izgleda kao da lebdi u zraku. Ovaj efekt se izvrsno nadopunjuje s trostranim Ambilight osvjetljenjem koje je također prisutno na ovom modelu. Svjetlost pojačava dojam „lebdenja“ dok se iskustvo gledanja znatno pojačava.

Philips 7100 serija:  dizajn bez okvira uz korištenje visokokvalitetnih materijala

philips-7108-award

Philips PFL47PFL7108S može se pohvaliti “frameless” dizajnom, odnosno prednjim staklenim panelom koji umjesto “klasičnog” okvira ima ultra tanak aluminijski rub srebrne boje. Ispod zaslona ističu se bijeli i srebrni detalji koji “skrivaju” ugrađenu kameru. Do izražaja dolazi i moderan stalak visokog sjaja. Dizajn je nadopunjen trostranim Ambilightom koji proširuje iskustvo gledanja Philips televizora emitirajući na pozadinu svjetlo koje se podudara s bojama na zaslonu televizora.

Dizajnerski tim TP Visiona nastoji kreirati uređaje koji izvrsno izgledaju u modernim interijerima. Stvaramo proizvode koji ispunjavaju potrebe korisnika, a koji su sve samo ne konvencionalni. Ovaj pristup, kombiniran s korištenjem visokokvalitativnih materijala i jedinstvenog iskustva Ambilight-a, zaista izdvaja Philips televizore.  iF nagrada za dizajn je priznanje za našu strategiju fokusiranu na dizajn koji je u skladu s željama potrošača, izjavio je  Rod White, kreativni direktor pri TP Visionu.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. DesignLine ,televizor je lijep, elegantan no koja mu je namjena? Nakošeni televizor koji reflektira svako svjetlio sa stropa, tko bi to imao u dnevnom boravku? Možda u nekoj čekaonici dok ljudi stoje i čekaju da si skrate vrijeme, no za to je preskup. Lijep ali beskoristan: kič.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!