FilmoviKinoVijesti

Animirani film “Mačak u čizmama” predstavljen u punom sjaju HP tehnologije

Tvrtka HP objavila je kako je filmski studio DreamWorks Animation SKG Inc. odabrao upravo HP-ovu tehnologiju za pomicanje granica digitalne animacije i produkcije tehnički najnaprednijeg animiranog filma dosad – “Mačak u čizmama” – koji je stigao i u hrvatska kina.

Zahvaljujući tehnološkoj suradnji s HP-om, koja je započela još 2001. godine, DreamWorks koristi HP-ovu infrastrukturu HP Converged Infrastructure  kao tehnološku okosnicu složene animacije te tako pomaže oblikovati budućnost digitalne filmske proizvodnje.

Kako bi snimili “Mačka u čizmama” umjetnici su iskoristili više od 200 radnih stanica HP Z800, vrhunskih performansi, čime su postigli gotovo savršene rezultate u izvršavanju iznimno preciznih i kreativnih zadataka. Radne su stanice korištene u dizajniranju svega u filmu – od neustrašivog junaka Mačka do digitalnih efekata kao što su složena tornada i oblaci.

Vezano uz goleme količine podataka u filmu, studio DreamWorks iskoristio je usluge u oblaku HP Cloud Services, koje su uklonile potrebu za fizičkim širenjem podatkovnog centra procijenjenog na više milijuna dolara. Čak osam milijuna od ukupno 63 milijuna sati rasterizirani su zahvaljujući uslugama HP Cloud Services, što je 45% od ukupnih potreba studija za računalstvom u oblacima.

HP-ov vrhunski zamišljeno događanje za klijente HP DISCOVER održano je u razdoblju od 29. studenoga do 1. prosinca u Beču. Na događanju je prikazano na koji način organizacije i same mogu krenuti na putovanje s rješenjem Instant-On Enterprise.

HP-ova tehnologija koristila se u brojnim fantastičnim filmovima studija DreamWorks, uključujući trilogiju “Shrek“, “Kako izdresirati zmaja“, “Kung Fu Panda” te “Kung Fu Panda 2″.

[youtube id=”i62WffQuDPU” w=”600″ h=”337″]

Izvor: Premisa PR

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!