Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Philips DesignLine PDL8908 – elegantan televizor sa staklenim stalkom

Philips DesignLine PDL8908 – elegantan televizor sa staklenim stalkom

philips-pdl8908

Philips je predstavio najnoviji model iz serije DesignLine, orijentirane na jedinstvenost dizajna, profinjenost oblika, kvalitetne materijale i suvremene tehničke karakteristike. Za treću generaciju Philipsovi dizajneri su odlučili konvencionalni princip televizora na stalku zamijeniti sa staklenom površinom koja je produljena sve do poda i omogućuje da televizor bude oslonjen na nju.

Uzorak crne boje nalazi se uokolo zaslona i kako se spušta produljenim dijelom prema podlozi, tako je uzorak sve rjeđi i rjeđi tako da prozirno staklo sve više dolazi do izražaja. Efekt je komplementaran s opadajućim intenzitetom Ambilight osvjetljenja, a koje je također implementirano na ovaj model.

Philips je na sličan, no ipak manje izražen način implementirao produžetak staklenog dijela na prvoj generaciji DesignLine televizora 2011. godine, a koji je također bio dobro zapamćen po jedinstvenom obliku i povelikoj masi od čak 28 kg za 42″ veliku dijagonalu. Više detalja o 42PDL7906 modelu možete pronaći u recenziji.

S obzirom da je cijela prednja površina prekrivena staklom i da je televizor zalijepljen snažnim ljepilom, zvučnici su postavljeni s pogledom na zid na koji se televizor naslanja, tako da se zvuk reflektira i tako kreira stereo scenu.

Od tehničkih specifikacija ovo je još jedan više manje klasičan Full HD televizor s bočno postavljenim LED osvjetljenjem, Micro Dimming lokalnim zatamnjenjem i najnovijom verzijom Smart TV platforme. Televizor koristi aktivni 3D prikaz (3D Max).

DesignLine PDL8908 model će biti dostupan u dvije dijagonale, 47″ i 55″ po okvirnoj cijeni od oko 19.000, odnosno 26.000 kuna.

philips-pdl8908-front

Izvor: HD Fever / Philips

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*