Analize tržištaVijesti

Philips prodaje preostalih 30% udjela TP Visionu

 philips-tv

Premda će Philipsovo ime i dalje stajati na novim televizorima, uključujući i najavljene modele s Android operativnim sustavom, Royal Philips je odlučio prodati preostalih 30% udjela TP Visionu. Najavljena prodaja će se izvršiti tijekom prvog kvartala ove godine, a njen završetak se očekuje u drugoj polovici godine. Nakon što ugovor bude potpisan kineska multinacionalna sa sjedištem u Hong Kongu, TPV Technology Ltd. će u potpunosti biti vlasnik TP Visiona, te će zadržati pravo na televizore s Philipsovim imenom. Royal Philips će se tako moći u potpunosti posvetiti sektorima vezanim za zdravstvo, osvjetljenje i tzv. Consumer lifestyle proizvode.

“S ovim sporazumom stvaramo prave uvjete za uspješno poslovanje na iznimno dinamičnom i kompetitivnom TV tržištu“, izjavio je direktor uprave Philipsa, Frans van Houten. “Pružajući TPV-u potpunu kontrolu, oni će moći bolje stvoriti sinergije, biti fleksibilniji i djelovati brže na promjene na tržištu. Zajedno s TPV-om, zadržavamo predanost da TV poslovanje učinimo uspješnim kroz niz inovativnih televizora s Philipsovim imenom“.

Licenca za Philipsovo ime se neće mijenjati, s godišnjim iznosom od 2.2 posto prodaje koju će TP Vision platiti Philipsu. Minimalni godišnji iznos licence je smanjen s 50 na 40 milijuna eura.

Philips televizora zadnjih godina ostavljaju dojam da “žive na staroj slavi”, te da im je potreban dotok svježe energije koji će ih uskladiti s trendovima modernog doba. Ovo je posebno uočljivo po nedovoljno optimiranom sučelju na čiju sporost imaju prigovore gotovo sve generacije korisnika. Najave implementacije Android operativnog sustava mogle bi riješiti jedan od glavnih problema Philipsovih televizora, a ako TPV usput obrati pažnju na kvalitetu izrade kućišta i kvalitetu slike, novi modeli bi mogli postati jako zanimljivi…

Izvor:  Advanced Television

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Čistosumnjam da će ih Android os optimizirati, kada se zna, ako nije kvalitetan procesor, kako Android trza i loše radi. Philips je polako na izdisaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!