Audio-video uređajiCES - Las VegasSajmovi elektronikeSony (Japan)

Sonyjevi televizori s kućištem klinastog oblika za bolju kvalitetu zvuka

sony-wedge-designUz novosti na području kvalitete slike, Sony je na ovogodišnjem CES-u pokazao kako mu je stalo i do kvalitete zvuka, segmenta modernih televizora koji se obično zapostavlja zbog ostvarivanja tankih okvira i minimalne dubine. Sony vidi rješenje u tzv. klinastom, odnosno “Wedge” dizajnu koji osim poboljšane kvalitete zvuka spušta gravitacijski centar televizora zbog čega nije potreban onako veliki stalak kao kod konvencionalnih televizora.

Što je zapravo “Wedge” dizajn? Ako pogledate moderne tanke televizore iz profila, uočiti ćete kako su oni vrlo tanki duž velikog dijela svoje poleđine, međutim u donjem dijelu to baš i nije tako i tamo su dimenzije redovno i dvostruko veće. Obično su u donjem dijelu smješteni zvučnici usmjereni prema podlozi, kao i profili za prihvat stalka, što rezultira povećanim dimenzijama.

lg-42la690s-thickness
Veća debljina u donjem dijelu karakteristika je mnogih modernih televizora

 

Sony je iskoristio tu karakteristiku i jednostavno oblikovao profil tako da izgleda poput trokuta, čime nije povećao ukupnu dubinu kućišta, a oslobodio prostor za zvučnike. Rezultat bi trebao biti snažniji bas i manja distorzija zvuka, a koja je dodatno poboljšana kod serije X9 gdje se Magnetic Fluid zvučnici nalaze s prednje strane, usmjereni prema gledatelju.

Sony-wedge-thickness

Više detalja iz službenog priopćenja:

Uz pomoć nove „Wedge“ značajke unesite svježinu u svoj dnevni boravak. Uređaj je dizajniran kako bi povećao stabilnost slike sada kad veličina ekrana iz dana u dan sve više raste. Spuštanjem gravitacijskog centra televizora postiže se manja veličina postolja od konvencionalnih prijamnika što znači da uređaj može biti postavljen uza zid ili na uzak stol bez potrebe za velikim i nespretnim stalkom.

Modeli televizora koji posjeduju suptilnu „Wedge“ strukturu pružaju više slobode u prostoru zahvaljujući dvosmjernim Long Duct i Magnetic fluid zvučnicima. Oblik povećava kapacitet zvučnika koji reproduciraju bogat i snažan bass te manju distorziju zvuka. BRAVIA X9 zadržava senzacionalni zvuk koji se postiže zahvaljujući Magnetic Fluid zvučnicima smještenih s prednje strane – ujedno i jedinstveno obilježje Sonyja – te koji reproduciraju nevjerojatno jasan i snažan zvuk širokog raspona. Prigušen dizajn postiže se pomoću novog materijala staklenih vlakana Mica koji smanjuju distorziju zvuka. Razlika između zapanjujuće artikuliranih srednjih i visokih zvukova je osjetna, bilo da slušate ljudske glasove, solo izvedbe na instrumentima ili dinamičnu rock glazbu.

Pojedini modeli sadrže značajku kao što je novi replikator utora koji daje aerodinamičan oblik bez mijenjanja vašeg vlastitog stila. Od igraćih konzola do Blu-ray Disc playera – svi vaši kablovi bit će uredno složeni u pozadini.

Klinasti “wedge” dizajn će biti integriran u Sonyjeve modele serija X9 (Ultra HD 4K), te W95 i W85 od Full HD modela.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!