Audio-video uređajiHisenseReportažeVijesti

Novi Hisense televizori za 2023. predstavljeni u Zagrebu

Naglasak na novim mini-LED televizorima

Hisense je 6. lipnja u hotelu Zonar u Zagrebu predstavio novu liniju televizora i audio uređaja za 2023. godinu. Naglasak prezentacije bio je na širokoj paleti novih televizora, a predstavljeni su i novi modeli Laser TV projektora, novi soundbar modeli kao i party zvučnici. Istaknut je sve veći udio Hisense TV-a na domaćem tržištu, a na kojem prema GFK podacima o broju prodanih jedinica u travnju 2023. Hisense ima 19.8% udjela.

Nove modele je predstavio Patrik Primorac, regionalni voditelj produktne linije televizora

32″ Quantum Dot, gamerska E7KQ Pro serija i proširena paleta mini-LED modela

Ovogodišnja ponuda Hisense televizora u našoj regiji uključuje pet serija:

  1. Smart TV
  2. Ultra HD
  3. QLED 4K
  4. OLED i
  5. Mini-LED ULED

Svi novi modeli u svojoj će oznaci imati slovo K, za razliku od prošlogodišnjih modela koji imaju slovo H (npr. U7HQ).

Hisense 2023 TV lineup

U ulaznoj seriji Smart TV ističe se A5KQ model koji nudi Full HD rezoluciju, Quantum Dot tehnologiju, USB-type C konektor i postolje koje omogućuje klasičan okomiti položaj ili nagnut oko deset stupnjeva. Na prezentaciji je istaknut kao dobra opcija za one koji osim TV prijamnika male dijagonale žele i funkciju monitora.

U QLED 4K liniji ističe se E7KQ Pro model dizajniran za igrače, a koji u rasponu dijagonala od 55 do 85″ nudi Ultra HD 4K rezoluciju, Quantum Dot tehnologiju i podršku za osvježavanje slike od 144 Hz. Podržani su Dolby Vision IQ, HLG i HDR10+.

Mini-LED ULED serija ove godine broji 4 modela – od perjanice ponude UXKQ koja će biti dostupna od kolovoza i to samo u dijagonalama od 65″ i 85″, ovdje se nalaze i U8KQ (55″, 65″ i 75″), U7KQ (nasljednik U7HQ, od 55″ pa do 100″) te U6KQ (55″ i 65″). Svi modeli ove serije nude direktno pozadinsko osvjetljenje s lokalnim zatamnjenjem, a njegova preciznost ovisi o modelu, odnosno veličini zaslona:

Mini-LED s manje od 500 zona zatamnjenja pronaći ćemo na U6 modelima, te 55″ i 65″ varijantama U7

Mini-LED Pro u rasponu od 500 do 1300 zona se nalazi u U8 modelima, te 75″ i 85″ varijantama U7

Mini-LED X kao najnapredniji će posjedovati min. 1300 zona i biti će dostupan isključivo na najnaprednijem UX modelu.

Nova OLED serija A85K

Umjesto dvije OLED serije dostupne prošle godine, A9H i A85H, ove godine će Hisense lansirati samo jednu – model A85K u dvije veličine zaslona – 55″ i 65″. Navedeni model karakteriziraju svi aduti WRGB OLED tehnologije – od savršene crne pa do raskošnih boja, uz 120 Hz panel, podršku za Dolby Vision IQ i HDR10+ Adaptive, Dolby Atmos, AMD FreeSync Premium i WiSA Ready kompatibilnost. Jedinstvena značajka ovog modela je u postolju koje je moguće rotirati lijevo – desno.

VIDAA operativni sustav u dvije verzije ovisno o seriji televizora

Hisense nastavlja isporučivati televizore s vlastitim operativnim sustavom jer je uvjeren da kroz kontrolu i hardvera i softvera može pružiti najbolje korisničko iskustvo. Ove godine je aktualna inačica VIDAA operativnog sustava verzija U7, no ista će biti dostupna na modelima od E7 Pro pa naviše. E7 i niže serije će dolaziti s prošlogodišnjom verzijom U6. Nova verzija donosi nove opcije poput prikaza glavnog izbornika prilikom paljenja, prilagodljiv screensaver u koji korisnik može postaviti fotografije po želji, poboljšanu VIDAA free usluga s besplatnim video sadržajem, novu VIDAA mobilna aplikacija i dodatne mogućnosti upravljanja glasom. Pojedini modeli televizora će imati i mikrofon ugrađen u sam televizor za kontrolu bez upotrebe daljinskog upravljača.

Novi modeli projektora

Predstavljeni su novi projektori iz tri različite serije:

LASER TV: modeli L9H i L5H

Laser Cinema: PX2 i PL1/PL1SE

Smart Mini Projector C1

Istaknut je široki raspon boja kod modela L9H i C1 modela (čak 107% BT.2020 standarda), ugodan prikaz koji manje umara oči od klasičnih televizora, te dug životni vijek od preko 25 000 sati.

Više informacija o Hisense proizvodima možete pronaći na službenoj stranici, a mi se nadamo da će nam uskoro stići neki od novih modela njihovih televizora za testiranje.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!