Audio-video uređajiCES - Las VegasSajmovi elektronikeToshiba (Japan)

Toshiba također ima ultra široki LCD televizor dijagonale 105 inča

toshiba-105-ultrawide

LG i Samsung su još prije otvaranja CES-a u Las Vegasu obznanili nove 105″ zakrivljene LCD televizore s pet tisuća piksela u jednom redu, no Toshiba isto tako ima model istih karakteristika. Posjetitelji sajma su mogli svojim vlastitim očima pogledati fantastične sadržaje koji su se prikazivali na ovom velikom televizoru idealnim za gledanje filmova u CinemaScope (2.35:1) formatu, a koji za razliku od Južnokorejske konkurencije nema zakrivljeni već potpuno ravan ekran.

Prednost koju vidimo kod Toshibinog modela jest u mogućnosti montaže na zid, što kod zakrivljenih modela nije tako lako izvesti.

Toshibin ultra široki 105″ LCD televizor je za sada u prototipnoj fazi, za razliku od Samsungovog i LG-jevog, a koji bi se na tržištu trebali pojaviti tijekom ove godine. Ono što nas je više razočaralo jest što Toshiba nije pokazala nove modele “klasičnih” televizora za ovu godinu, no poznato je kako bi se isti trebali početi pojavljivati od idućeg mjeseca na tržištu. Prvo će izaći osnovni modeli, a zatim i jači modeli. Tko zna, možda da smo dulje gledali u Toshibinom čarobno zrcalo na CES-u, možda smo im mogli vidjeti…

toshiba-magical-mystery-mirror

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!