Vijesti

Spears and Munsil najavljuju drugu generaciju Blu-ray testnog diska – od sada i s 3D testovima!

spears-munsil-2nd-edition

Stacey Spears i Don Munsil, autori cijenjenih materijala poput DVD Player Benchmark testa i Progressive Scan Shootouta, ovo će proljeće izdati drugu generaciju svojeg HD Benchmark Blu-ray testnog diska. Pod sloganom “ručno kovan video”, Spears i Munsil u novom izdanju ponovno donose cijeli niz testnih uzoraka za precizno podešavanje karakteristika slike, kao i za analizu procesora u povezanim reproduktorima i samom televizoru, a informacije s kojima sada raspolažemo govore kako će se na disku naći i materijali za analizu 3D sadržaja.

Prvu generaciju HD Benchmark diska smo upoznali na testu OPPO-ovog Blu-ray reproduktora Oppo BDP-83SE NuForce Edition, a uz koji se je spomenuti disk prilagao u originalnoj ambalaži. Nije nam bilo mnogo potrebno da se zainteresiramo za uzorke koje smo na disku pronašli, a koji su jedinstveni i pružaju izvrsnu polaznu točku za testiranje HD uređaja. Do danas smo disk iskoristili u velikom broju testova televizora i Blu-ray reproduktora, te s velikim zanimanjem očekujemo novu generaciju koja će uz poznate uzorke unijeti i nove korisne materijale i to ne samo one vezane za 3D prikaz.

Iako raspolažemo s korisničkim uputama za novi HD Benchmark disk i mogli bismo navesti sve novosti koje on donosi, zamoljeni smo da do službene objave to ne činimo obzirom da bi se pojedini uzorci mogli do tada promijeniti. Ipak, slobodno možemo napomenuti kako je nova generacija diska itekako bila potrebna obzirom na razinu kvalitete do koje su moderni televizori došli, te da je potrebno još uzoraka kako bi ih se kozistentno moglo uspoređivati i komentirati. Prema riječima ko-kreatora Staceya Spearsa, novi uzorci predstavljaju vrhunac kvalitete, čišći su i precizniji od uzoraka na starom disku. Mnogo je više finih detalja koji su na razini matematičkih modela što se preciznosti tiče, što je posebno važno jer moraju ostati vidljivi i nakon odrađene kompresije.

Detaljniji prikaz diska kada nam stigne u fizičkom obliku, najvjerojatnije od ožujka kada će i krenuti najveći broj testova televizora u novom formatu!

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!