Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Detalji novih Blu-ray playera iz Sharp-a i LG-a

Detalji novih Blu-ray playera iz Sharp-a i LG-a

Premda se detalji o novim uređajima iz ove dvije tvrtke ponajprije tiču regije A, tj. SAD-a, dobro je znati kakvi se uređaji najavljuju jer će takvi isti nedugo zatim osvanuti i u našoj Regiji. Sharp i LG su danas objavili detalje o Blu-ray playerima druge generacije – modelima BD-HP21 i BD-HP50, dok je LG iznio detalje o modelu BD300, nasljedniku modela BH200.

Sharp BD-HP21 i BD-HP50 će biti BonusView (BD 2.0) kompatibilni uređaji s podrškom za 24p x.v. Color izlaz. Dodatno, oba uređaja će dekodirati Dolby TrueHD audio, dok podrška za DTS-HD Master Audio još objavljena. Oba uređaja će ponuditi Sharp-ovu Quick Start tehnologiju korisničkog sučelja za jednostavniju instalaciju i korištenje. Napredniji i skuplji BD-HP50 će ponuditi RS-232C i IR ulazno sučelje za naprednije korištenje, te upravljanje iz udaljene lokacije. Preporučena cijena (u US$) iznosi 349 dolara za HP21, te 449 za HP50.

LG je otkrio da će njegov novi BD300 Blu-ray Disc player biti prvi takav uređaj koji će moći reproducirati stream s Nefilx servisa, a na policama Američkih trgovina bi se trebao pojaviti u listopadu po cijeni od 399 dolara.

Izvor: Blu-ray.com

Napomena: na slici se nalazi Sharp BD-HP20.

About Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

LG najavio nove soundbar zvučnike s Dolby Atmos, DTS:X i Google Assistant podrškom

LG Electronics će na CES-u u Las Vegasu predstaviti nove modele soundbar zvučnika za 2020. ...

vivax_32le74sm_tv_header

Vivax Imago 32LE74SM Android LED LCD TV – recenzija

Na test smo dobili po prvi put Vivaxov televizor sastavljen u Republici Hrvatskoj, 82 cm ...