Obavijesti/ostalo

Šest godina HD Televizije

hdtelevizija-6-godina

Kako se približavamo kraju godine i vremenu tišine uz one najbliže, moramo se prisjetiti 21.12.2007. godine, kada je internetska stranica hdtelevizija.com započela sa svojim radom. Educirati i unijeti više razumijevanja u segment modernih televizora i srodnih uređaja primarni je bio zadatak ovog projekta, a isti se zadržao sve do danas kada se prisjećamo njegovih početaka. Sudeći prema broju upita i posjećenosti, interes za ovu tematiku ne prestaje, a nadamo se kako će se trend nastaviti u godinama koje slijede.

Kao i proteklih godina najviše smo se družili s najnovijim modelima televizora svih vodećih proizvođača, njihovim perjanicama ponude ali i ulaznim modelima, te smo kroz našu testnu proceduru razotkrili slabosti najskupljih modela, ali i njihove prednosti u odnosu na niže cjenovne kategorije. Kvalitetnu testnu opremu koju smo prošle godine počeli koristiti zadržali smo i ove godine, uz nadogradnju na najnoviju verziju CalMAN softvera što je posebno važno dolaskom novih tehnologija digitalnih zaslona, OLED-a i Ultra HD televizora proširenog raspona boja.

samsung-KE55S9-header

lg-55ea980-test-header

Prvi u regiji smo imali privilegiju testirati prve OLED televizore, zakrivljene 55″ modele iz Samsunga i LG-ja, a koji je nakon prezentacija po sajmovima potrošačke elektronike napokon ušetao u domaće trgovine. Uz slabu dostupnost i višestruko višu cijenu od LCD i plazma televizora Full HD rezolucije, kao i više nego dvostrukom cijenom u odnosu na aktualne Ultra HD LCD televizore vodećih proizvođača, OLED je trenutno dostupan samo onima dubljih džepova, dok će za ostale postati aktualan tek za nekoliko godina kada se cijene stabiliziraju, a tehnologija preraste dječje bolesti.

hdtv-youtube-kanal

Najveća novina ove godine jesu video recenzije i upute koje smo počeli raditi za televizore, monitore i audio opremu, a koje su se pokazale kao pravi pogodak s obzirom na broj pogleda i pozitivne komentare. U periodu od pola godine neki od video zapisa su pogledani preko 30.000 puta, što smatramo kao veliki uspjeh unatoč tomu što se u njima govori hrvatskim jezikom. U novoj godini nam je jedan od planova izlazak na globalno tržište s inačicom stranice na engleskom jeziku, a sukladno tomu se možda pojave i video prilozi s engleskim podnaslovima. U svakom slučaju, YouTube kanal će samo biti još aktivniji od iduće godine i sve zainteresirane pozivamo da nas preko njega prate.

hdtelevizija-v4-header

Prošle godine smo najavili redizajn stranice i nakon duge potrage za dizajnom koji bi zadovoljio naše potrebe, napokon smo na samom kraju godine osvježili izgled naslovnice. Nova tema je preglednija i u skladu s aktualnim trendovima bolje prezentirana na različitim uređajima, tabletima i pametnim telefonima, a preko kojih nas sve više posjećuju novi i stari čitatelji. Osim redizajna, popravili smo i brzinu pristupa stranici, što je također jedan od detalja koji nas je neko vrijeme ograničavao da korisnicima pružimo sadržaje brzo i u svakom trenutku.

U idućoj godini planiramo napraviti kompletan redizajn foruma, bolje ga povezati s naslovnicom i olakšati sudjelovanje i pronalazak informacija za sve korisnike, a posebno one koji prvi puta dolaze na HDTV forum. Za sve sugestije vezane za redizajn foruma možete nas slobodno konktaktirati na bilo koji način i predložiti što biste voljeli vidjeti na novom forumu.

Jedna od ideja koju planiramo izvesti iduće godine jest organizacija prvog regionalnog usporednog testa HD televizora, po uzoru na onaj američki koji organizira Value Electronics. Kroz takav usporedni test pred zainteresiranim ljubiteljima vrhunske slike mogli bismo kvalitetno prezentirati svaki od modela, pokazati rezultate kalibracije i demistificirati kako taj postupak izgleda, kao i objektivno proglasiti koji je model najbolji za tekuću godinu.

Zahvaljujem svima koji su nas tijekom godine posjetili i informirali se o novostima u HDTV svijetu. Posebno hvala svima koji nas redovno prate tijekom godina i koji sudjeluju u diskusijama na naslovnici i na forumu. Upravo su vaše posjete i brojni komentari naša glavna motivacija da nastavimo s radom i da iduće godine budemo još bolji. U ime cijelog tima HD Televizije, srdačno vas pozdravljam i želim sve najbolje za predstojeće blagdane.

Darko Hlušička, urednik i idejni začetnik stranice

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. Čestitam.Meni ste uvijek drago mjesto za dolazak.Pogotovo bih pohvalio po meni više nego korektne recenzije bez navijanja.Želim Vam još puno godina i sve najbolje u Novoj.
    Pozdrav

  2. malo sa sakasnenje ,sretan rogjendam i mnogo zdravja i srece,uvek kada sam prisutan na stranicama HDTV i naravno forumu jako sam ispunjen, i drago mi je sto postoi ovakav sajt kde moze da se procita dosta stvare oko tehnike i novitete koje slede,jos jednom sa recom i samo napred.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!