Obavijesti/ostalo

Dobrodošli na osvježene stranice HD Televizije

hdtelevizija-v4-header

Dragi naši posjetitelji, pred vama se nalazi novi dizajn HD Televizije, četvrti po redu otkako smo u prosincu 2007. godine započeli s ovim projektom.  Novi dizajn smo uveli kako bismo bili u korak s aktualnim trendovima prikaza sadržaja na različitim platformama, uz naglasak na bolje korisničko iskustvo.

Svjesni ograničenja postojećeg dizajna, prije dvije godine smo krenuli u proces kreiranja novog dizajna HD Televizije, a koji bi kvalitetnije prezentirao teme koje obrađujemo. Koncepti su bili različiti, no glavna misao je bila napraviti stranicu kod koje će novi posjetitelji moći pronaći željene informacije brzo i jednostavno, a postojeći korisnici imati ugodno okruženje koje potiče interakciju. Premda HD Televizija nije portal u punom smislu te riječi već Vertical Industry Portal, odnosno vortal, područje koje obrađujemo je široko i tema je mnogo, te je sukladno tome bilo potrebno dizajn prilagoditi takvom sadržaju, a da pritom sučelje ne postane nepotrebno popunjeno i zbunjujuće. Osim toga, moderan trend je pristup internet stranicama putem različitih uređaja, točnije zaslona različitih formata i rezolucija, te je i u tom pogledu bilo nužno napraviti prilagodne za tzv. odzivni (eng. responsive) dizajn.

Nakon nekoliko koncepata vlastitog dizajna, rješenje smo pronašli u komercijalnoj temi koja nas je od prvog trena oduševila svojih dizajnom i mogućnostima i na njoj smo ostali sve do danas kada je postala službeni dizajn verzije 4 HD Televizije. Pri njenoj prilagodbi za HD Televiziju, odlučili smo posebnu pažnju obratiti na naslovnicu, a na kojoj se sada nalazi daleko više vijesti prikazanih po datumu objave – prikaz putem klizača, a koji je svoju premijeru imao u prošloj verziji smo odlučili izbaciti zbog toga što umanjuje funkcionalnost i brz pristup određenoj vijesti, te također usporava učitavanje. Osim prikaza zadnjih novosti, na naslovnici ćete odmah moći vidjeti koji su zadnji komentari na vijesti i recenzije, kao i što je novo na forumu.

Uveden je i prikaz najbolje ocijenjenih proizvoda, te isti također možete pronaći na naslovnici i odmah vidjeti koji su najbolji televizori, audio uređaji i Blu-ray filmovi. Brz pristup recenzijama filmova i televizora, kao i uputama i vodičima je također omogućen putem odgovarajućih kategorija.

Glavni izbornik smješten u gornjem dijelu ekrana sada vas prati kada skrolate po stranici, te na taj način pruža brz pristup glavnim podstranicama. Dodana je i tipka za brz skok na vrh stranice u donji desni kut.

Mogućnost komentiranja članaka bez prethodne registracije je i dalje moguća, baš kao i pretplata na pojedine objave.

paragraph-separator-divider

Kronologija dizajna HD Televizije

HD Televizija v1:


Tema: Ambient Glo theme
Autor: Nathan Parikh

Dizajn s kojim je HD Televizija startala 22.12.2007., vizualno vrlo atraktivan i jednostavan u istom mahu. 21.04.2008. je zamijenjen novim zbog tehničkih razloga.

HD Televizija v2:


Tema: Freshy 2
Autor: Julien De Luca

Tema koju smo koristili nešto više od dvije godine, kao i Ambient Glo potpuno besplatna i bogata opcijama. Dizajn je zamijenjen novim zbog napuštanja njenog ažuriranja od strane samog autora, kao i zbog razloga navedenih u uvodu.

HD Televizija V3:


Tema: Manifesto
Autor: Dumitru Brinzan

Komercijalna tema za koju smo se odlučili između više stotina dostupnih online, prvenstveno zbog skalabilnog i oku ugodnog dizajna, kao i tehničkih mogućnosti. Tema je bila aktualna od 5. rujna 2010. pa do 15. studenog 2013., zamijenjena je zbog nedovoljne funkcionalnosti i neusklađenosti s modernim trendovima.

HD Televiizja V4:

hdtelevizija-v4-design

Tema: Jarida
Autor: M03aser

Aktualni dizajn…

paragraph-separator-divider

Novi dizajn je sada online i nadamo se da ćete u njemu više uživati nego u starom. Ako uočite bilo kakve probleme u prikazu ili funkciji bilo koje od stranica, molimo vas da nas obavijestite na bilo koji način – može i u formi za komentiranje ispod ove objave.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

6 komentara

  1. Izgleda dobro.Osobno mi se ne sviđa prevelik broj vijesti iz filmske industrije,jer ne mislim da im je mjesto ovdje,ali to je samo moje viđenje.Inaće,recenzije i vijesti u vezi tehničkih uređaja su i dalje super.
    Samo naprijed Darco.

    1. Hvala stipest na komentaru. Sjećam se da si ti prvi komentirao i kada je V2 došao online – hvala što nas pratiš :). Što se vijesti tiče, ja bih bio najsretniji da mogu objavljivati puuuno više tema baš vezanih za HDTV, no nažalost toliko sam ograničen s vremenom da jednostavno ne stignem. Izrada recenzija oduzima jako puno vremena, a uz sve to nastojim odgovoriti na svaki upit koji mi stigne, a dolaze baš svaki dan. No, vjerujem u bolje sutra i više vremena da se ovim mogu baviti…

  2. Nakon dugih porođajnih muka napokon .Bravo Darko i ekipa pravo osvježenje za svakoga ponešto.Nadam se da je sad na redu stranica foruma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!