Audio-video uređajiPhilipsVijesti

Video: Kvaliteta slike Philipsovog top modela za 2012. godinu – PFL9707

philips-9707-demo

Philipsov top model za 2012. godinu, model PFL9707 dostupan u veličinama od 46″ i 60″, još smo krajem kolovoza gledali na IFA sajmu u sklopu proizvođačevog štanda i prostorija za seminare, no njegova raspoloživost u našim krajevima je do dana današnjeg slaba, te ga još uvijek nismo dobili na test. Model koji predstavlja sam vrhunac LCD tehnologije u kombinaciji s izvrsnim procesiranjem slike i Moth Eye filterom druge generacije s velikim nestrpljenjem očekujemo na testu, a do tada donosimo video prilog na temu novih i poboljšanih mogućnosti koji ga čine jedinstvenim.

2011. godine Philips je na svojem top modelu predstavio Moth Eye filter za najučinkovitiju redukciju odsjaja na ekranu. Sharpova tehnologija koju je Philips licencirao i koristio tek je ove godine pokazana i na Sharpovim novim televizorima, a u drugoj generaciji nalazi se samo na Philipsovom 46PFL9707 modelu – za 60″ varijantu neće biti korišten iz razloga što je njegova tehnologija izrazito skupa. Prema onome što smo vidjeli na IFA sajmu i na seminaru o kvaliteti slike, Moth Eye je napredovao tako da se na posve crnom zaslonu praktički ne mogu vidjeti baš nikakvih odsjaji, čak i ako je u prostoriji veća količina svjetlosti. Prema navodima proizvođača, novi Moth Eye ostvaruje najveći kontrast na tržištu u ambijentima s mnogo ili malo svjetlosti, te ostvaruje još bolji prikaz crne i bijele boje zahvaljujući smanjenim refleksijama svjetlosti u samom panelu.

philips-60-46-size-moth-eye
Philips PFL9707 u 60 inčnoj (gore) i 46 inčnoj (dolje) varijanti. Obratite pažnju na izostanak bilo kakvih refleksija svjetlosti na 46″ varijanti.

Osim Moth Eye filtera novost je i novi 3D način rada koji promjenom frekvencije osvježavanja slike smanjuje titranje ambijentalnog osvjetljenja, nešto u što se se vlasnici televizora s aktivnim 3D prikazom vjerojatno već uvjerili. Korisnik tako na izbor ima dva načina rada – jedan standardni sa smanjenom dvostrukom slikom i prisutnim titranjem ambijentalnog osvjetljenja, te drugi kod kojeg je dvostruka slika na razini modela iz 2011. godine, no uz izostanak titranja okolnih svjetala.

Više o značajkama Philipsovog top modela možete pročitati u zasebnom članku, a u nastavku možete vidjeti snimku sa seminara.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!