Audio-video uređajiVijesti

Pioneer predstavio novi Blu-ray reproduktor BDP-450

pioneer-bdp-450

Pioneer, kompanija poznata po legendardim Kuro plazmama, predstavila je novi Blu-ray 3D reproduktor opremljen mnogim naprednim značajkama unutar prepoznatljivog kućišta od brušenog aluminija. Ključne značajke novog modela jesu QDEO video procesiranje, dva HDMI izlaza, DLNA mrežna podrška, kompatibilnost sa Super Audio CD-ima i DVD Audio diskovima, te bežična povezivost putem adaptera.

QDEO procesiranje iz Marvella može bitno poboljšati vizualan dojam videa, posebno kod sadržaja koji nisu idealno snimljeni – poput amaterskih video uradaka i obiteljskih videa. Ukoliko televizor ne odrađuje dobro skaliranje slike ili ne barata dobro materijalima u kojima obiluju smetnje i kompresijski blokovi, navedena tehnologija također pomoći. Kod gledanja video materijala s interneta, dobro će doći ugrađena Stream Smoother tehnologija koja automatski analizira i procesira sliku kako bi ugrađeni algoritmi poboljšali ono što će korisnik vidjeti na ekranu.

Opremljen s dva HDMI priključka, baš kao i Oppo Blu-ray reproduktori koje smo testirali, Pioneer BDP-450 može poslati sliku i zvuk na dva odvojena zaslona ili slati sliku direktno u televizor, a zvuk u pojačalo za najbolje performanse. QDEO procesiranje je omogućeno samo na jednom od izlaza.

DLNA certifikat omogućuje uređaju da reproducira različite vrste multimedije direktno s povezanog računala ili mrežnog servera, a tu je i DLNA DMR2 (Digital Media Renderer) za slanje sadržaja direktno s prijenosnog uređaja, primjerice mobitela. Od internet servisa tu su tek YouTube i Google Picasa.

Osim podrške za Blu-ray 3D, Blu-ray, DVD i CD medije, BDP-450 podržava i razne druge “digitalne” formate poput 3gp-a, Flasha, DivX Plus HD-a i MKV-a snimljenih na disk, povezanih na USB ili pohranjenih na računalu ili mrežnom serveru.  Audiofili će se veseliti podršci za FLAC format bez gubitaka, uz standardnu podršku za WMA, MP3 i AAC.

Za kraj, tu je mogućnost upravljanja uređajem putem pametnih telefona. Nova Pioneer ControlApp i zadnja generacija iControlAV2012 aplikacija omogućuju pristup izbornicima, dinamičan pregled funkcija putem balončića, pomicanje kursora po zaslonu i odrađivanje osnovnih funkcija za reprodukciju. Obje aplikacije su besplatne i dostupne za iPhone, iPad i iPod uređaje. Za Android se također mogu preuzeti aplikacijaes Google Playa, premda prema ocjenama čini se da i nisu najbolje riješene – barem za sada.

pioneer-icrontrol2012

Dostupnost i cijena

Pioneer BDP-450 Blu-ray Disc player će biti dostupan od listopada ove godine, nadamo se i u našim krajevima. Cijena je za sada nepoznata.

Izvor: Pioneer PR

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!