Audio-video uređajiPhilipsVijesti

Philips istražio: Sve više korisnika aplikacija na Smart TV televizorima

Philips-DesignLine

Vlasnici Smart TV-a povezanih na internet sve više koriste aplikacije, pokazalo je istraživanje koje je proveo TP Vision, kompanija koja koristi Philipsov brand za TV segment. Tijekom 2012., 72% korisnika je koristilo Smart TV funkcije više od 25 puta u mjesec dana. 43% korištenja aplikacija se je svodilo na korištenje catch-up TV-a, odnosno praćena programa koji je bio emitiran, a putem aplikacija je dostupan za gledanje kada to korisniku odgovara.

Brojke također pokazuju kako se svake minute iznajmi jedan film na Philipsovoj Smart TV platformi, te da je do sada više od 110.000 sati videa prodano tim kanalom. Philipsova Smart TV platforma posebno je orijentirana upravo na video-na-zahtjev servise, u što smo se uvjerili tijekom testa PFL5008 i PFL6008 modela. Ona doduše nije najbrža niti među najraskošnijima kada su u pitanju aplikacije i njihova izvedba, no ono što smo definitivno uočili kod varijante za naše tržište su čak četiri aplikacije namijenjene pregledavanju video sadržaja za odrasle, a koje smo zatekli na testiranim modelima.

philips-smart-tv-apps
Među različitim video-na-zahtjev aplikacijama, Philips nudi čak četiri namijenjen sadržajima samo za odrasle.

Playboy, Private, Hustler i Brazzers aplikacije su koje možete lako instalirati i zatim pretraživati različite kategorije koje nude, te na kraju izvršiti kupovinu direktno iz sučelja. Po potrebi je moguće aktivirati i roditeljsku zaštitu.

philips-smart-tv-playboy

Philips i ove godine naglasak stavlja na video-na-zahtjev aplikacije i to je vidljivo i u najnovijoj inačici njegove Smart TV platforme. Izbor aplikacija također se ističe pred konkurencijom, no čak i uz to smatramo da Philips još mora mnogo raditi na nizu aspekata, posebice na stabilnosti i brzini odziva kako bi mogao ozbiljnije konkurirati ostalim proizvođačima, posebice Samsungu i LG-ju.

Izvor: Philips

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!