Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Toshiba predstavila novu seriju L54 televizora

Toshiba predstavila novu seriju L54 televizora

toshiba-l54-2014

Toshiba je službeno predstavila novi televizor srednje klase za 2014. godinu, serije L54. Radi se o Full HD 3D modelu sa Smart TV platformom,  prepoznatljivim dizajnom srebrno-crne boje okvira i stalka, te podrškom za različite aplikacije putem interneta. Toshiba L54 serija televizora odnedavno se može pronaći na europskom tržištu u veličinama od 102 cm i 122 cm, a u Hrvatskoj će biti dostupna početkom svibnja. Više detalja u nastavku.

Neuss, Njemačka, 9. travnja 2014.Toshiba Europe GmbH predstavlja novu seriju televizora L54 – Full HD 3D televizore sa Smart TV funkcionalnošću, dostupne s ekranima dijagonale od 102 (40”) i 122 (48”) centimentra. Serija L54 idealna je za obitelji koje su u potrazi za impresivnim audiovizualnim iskustvom po atraktivnoj cijeni – poboljšan je vizualni doživljaj uz pomoć naprednih karakteristika među kojima su pretvaranje 2D u 3D sliku, kao i olakšan pristup online sadržajima.

Pametan uzduž i poprijeko

Spoj Smart TV funkcionalnosti i 3D LED televizora, početnicima će omogućiti uživanje u rukovanju naprednim tehnologijama bez ikakvog straha. Serija L54 donosi i širok asortiman online sadržaja te fleksibilnost u povezivanju za bolje iskustvo gledanja – uključujući mogućnosti pretraživanja, pregledavanja Internetskih stranica i obilježavanje omiljenih stranica putem Internetskog preglednika.

U ovoj seriji također su dostupne usluge videa na zahtjev, stoga korisnici mogu pregledavati sadržaje prema vlastitom rasporedu – uključujući i YouTube® servis. Osim toga, tu je i čitav niz zabavnih i glazbenih aplikacija kao i onih s novostima – spremnih za korištenje u bilo koje vrijeme. Na velikom ekranu sada je dostupna i aplikacija za društvenu mrežu Facebook, kao i aplikacija za vremensku prognozu.

toshiba-l54-2014-side

3D dubina i detalji

Serija televizora L54 dolazi s Full HD rezolucijom i aktivnim prikazom 3D tehnologije koja filmovima i televizijskim programima daje oštrinu, jasnoću i živopisnost detalja. Dva para 3D naočala dolaze u paketu, a mogu se nabaviti i kao dodatna oprema. Gledatelji se tako jednostavno mogu uživiti u realističnu 3D akciju – bilo da je riječ o fascinantnim dokumentarnim ili spektakularnim akcijskim filmovima. Procesor ovog televizora u realnom vremenu može jednostavno pretvoriti 2D u 3D prikaz, te tako prikazati brzu, fluidnu i realističnu sliku koristeći naočale za aktivni 3D prikaz. Dodatni AMR+ 400 (Active Motion & Resolution) panel osigurava jasnoću i fluidnost slike čak i tijekom prikaza brzih scena bogatih akcijom, kao što je to primjerice u sportu. AMR+ 400 radi samo u 3D modu, AMR+ 200 je aktivan kod gledanja 2D sadržaja.

Plug-and-play multimedija i povezivost

Na televizorima serije L54, uživanje u pohranjenom sadržaju jednostavno je poput priključivanja USB memorije ili vanjskog tvrdog diska (HDD) uz izbor željenog media playera. S opcijama za fotografije, video sadržaj i glazbu, uz USB priključak korisnici mogu jednostavno pregledati svoju multimedijalnu kolekciju. HDMI povezivost omogućuje prijenos zabave na veliki ekran putem igraćih konzola, set-top boxa ili Blu-ray Disc playera. Ugrađen Wi-Fi omogućuje jednostavan pristup Smart TV servisima, bez uporabe kabela.

Korištenje kućne mreže kao svojevrsnog mosta među uređajima, filmovi i druge datoteke mogu se jednostavno razmijenjivati između računala i televizora u odvojenim sobama. Osim USB priključka, tu je i VGA priključak za povezivanje s računalom.

Vrhunski dizajn

Crn, uzak okvir sa srebrnom trakom i postolje serije L54, prepoznatljivi su elementi dizajna karakterističnog za kompletan asortiman Toshiba televizora. Energetski efikasan Edge LED ekran dostupan je u dvije različite veličine, a dizajniran je za jasniju sliku, što znači da dubina i svjetlina slike nisu žrtvovane nauštrb dizajna.

Izvor: Toshiba PR

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*