Audio-video uređajiLG ElectronicsOLEDVijesti

LG-jev zakrivljeni OLED TV uskoro na tržištu, prvo u Južnoj Koreji

lg-curved-oled

Nakon više od 5 godina razvoja kako bi se pronašla idealna zakrivljenost, LG-jev zakrivljeni OLED televizor prvi puta javnosti prikazan na CES sajmu u Las Vegasu biti će dostupan korejskim kupcima već od idućeg mjeseca. Više od 1400 trgovina u Južnoj Koreji već su počele skupljati predbilježbe, uz cijenu koja će iznositi 15 milijuna korejskih wona, odnosno oko 13.500 am. dolara. Dostupnost i cijena na drugim tržištima će biti objavljena u narednim mjesecima.

LG-jev 55EA9800 drugi je OLED televizor koji korejski proizvođač plasira na tržište, te time dodatno učvršćuje svoju poziciju kada je u pitanju nova generacija digitalnih zaslona. LG nastoji zauzeti što je moguće više tržišta OLED-a obzirom da se procjenjuje kako će njihovo tržište narasti na preko 7 milijuna jedinica do 2016. godine. Glavni rival, također korejski Samsung još nije objavio datum izlaska svojih OLED zaslona, a koji se osim po tehnologiji razlikuju i po korištenju aktivne 3D tehnologije prikaza.

lg-EA9800-curved-oled
LG zakrivljeni OLED EA9800 izložen na sajmu u Las Vegasu

Zakrivljeni zaslon EA9800 modela pruža efekt uranjanja u sliku sličan onome koji možemo iskusiti u IMAX dvoranama. Televizor je svega 4.3 mm dubok i mase od svega 17 kilograma. Kao i kod ravnog OLED modela, ovaj se također temelji na WRGB tehnologiji koja posjeduje bijeli podpiksel i filtere boja za izvrstan raspon boja. Color Refiner dodatna je tehnologija koja poboljšava tonalni prikaz boja i pruža živost prikaza.

Izvor: Engadget

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!