Audio-video uređajiLG ElectronicsOLEDVijesti

LG-jev zakrivljeni OLED TV uskoro na tržištu, prvo u Južnoj Koreji

lg-curved-oled

Nakon više od 5 godina razvoja kako bi se pronašla idealna zakrivljenost, LG-jev zakrivljeni OLED televizor prvi puta javnosti prikazan na CES sajmu u Las Vegasu biti će dostupan korejskim kupcima već od idućeg mjeseca. Više od 1400 trgovina u Južnoj Koreji već su počele skupljati predbilježbe, uz cijenu koja će iznositi 15 milijuna korejskih wona, odnosno oko 13.500 am. dolara. Dostupnost i cijena na drugim tržištima će biti objavljena u narednim mjesecima.

LG-jev 55EA9800 drugi je OLED televizor koji korejski proizvođač plasira na tržište, te time dodatno učvršćuje svoju poziciju kada je u pitanju nova generacija digitalnih zaslona. LG nastoji zauzeti što je moguće više tržišta OLED-a obzirom da se procjenjuje kako će njihovo tržište narasti na preko 7 milijuna jedinica do 2016. godine. Glavni rival, također korejski Samsung još nije objavio datum izlaska svojih OLED zaslona, a koji se osim po tehnologiji razlikuju i po korištenju aktivne 3D tehnologije prikaza.

lg-EA9800-curved-oled
LG zakrivljeni OLED EA9800 izložen na sajmu u Las Vegasu

Zakrivljeni zaslon EA9800 modela pruža efekt uranjanja u sliku sličan onome koji možemo iskusiti u IMAX dvoranama. Televizor je svega 4.3 mm dubok i mase od svega 17 kilograma. Kao i kod ravnog OLED modela, ovaj se također temelji na WRGB tehnologiji koja posjeduje bijeli podpiksel i filtere boja za izvrstan raspon boja. Color Refiner dodatna je tehnologija koja poboljšava tonalni prikaz boja i pruža živost prikaza.

Izvor: Engadget

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!