Audio-video uređajiOLEDPanasonicVijesti

Panasonic planira lansirati svoj OLED TV u fiskalnoj godini 2015.

panasonic-ultrahd-oled-56-h

Panasonicov tehnički direktor Yoshiyuki Miyabe je izjavio kako kompanija planira svoj OLED TV lansirati u fiskalnoj godini 2015., što znači najkasnije do ožujka 2016. Miyabe nije navodio dodatne informacije, već samo spomenuo kako je kompanija trenutno u procesu tehnološkog razvoja OLED zaslona. Panasonic je svoj prvi OLED TV, 56″ veliki i Ultra HD rezolucije, predstavio na CES sajmu u Las Vegasu ove godine.

Panasonic surađuje sa Sonyjem na razvoju OLED TV-a, te ta suradnja “teče glatko”. Tijekom ove godine bi kompanije mogle ući i u joint venture partnerstvo, kako navodi OLEDW.

Prototip 40-inčnog OLED televizora iz Panasonica.
Prototip 40-inčnog OLED televizora iz Panasonica.

Svoj prvi OLED TV Panasonic temelji na preciznoj i učinkovitoj Ink-jet metodi printanja, a koja bi trebala biti cijenom povoljnija od panela koje proizvode korejske kompanije LG i Samsung. LG je za sada jedina kompanija koja je lansirala OLED TV velike dijagonale na masovno tržište, premda nakon Južne Koreje lansiranje kasni u drugim zemljama (za tržište SAD-a je pomaknuto s prve na drugu polovicu godine). Samsung još uvijek nije naveo točan datum izlaska svojeg modela, te ga nije niti posebno isticao na CES sajmu u Las Vegasu, no isti bi se trebao pojaviti na tržištu do kraja godine.

Izvor: OLED-Info

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!